Εικαστικα

Ο γλύπτης Νίκος Φλώρος τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του

Σε μια άκρως φιλελληνική βραδιά που θα φέρει τα έργα του Αρκά καλλιτέχνη στα παλάτια και μουσεία της Πορτογαλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330556-684167.jpg

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος τιμήθηκε προσφάτως στην Αθήνα για το σύνολό του έργο του σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο βαρόνος Breidel με αφορμή την επίσκεψη δύο μελών δυναστικών Οίκων της Ευρώπης στην Ελλάδα. Οι υψηλοί καλεσμένοι ήταν η Αυτού Αυτοκρατορικής και Βασιλικής Υψηλότητας Αντρέα Σαλβαντόρ των Αψβούργων Αρχιδούκα της Αυστρίας, δισέγγονο του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ της Αυστροουγγαρίας και της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, πιο γνωστής ως Σίσσυ και της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Μιχαήλ των Μπραγκάνσα πρίγκιπα της Πορτογαλίας, δισέγγονο του βασιλιά Μιχαήλ Α' της Πορτογαλίας.

Στην άκρως φιλελληνική βραδιά ο πρίγκιπας της Πορτογαλίας Dom Miguel τίμησε τον Νίκο Φλώρο για το σύνολο του έργου του και τον προσκάλεσε επίσημα να πραγματοποιήσει έκθεση στην Λισαβόνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, στα πλέον διάσημα παλάτια και μουσεία της χώρας.

Οι εκθέσεις του Αρκά καλλιτέχνη στο εξωτερικό αποτελούν πάντα αφορμή για κοσμοσυρροή και το έργο του αναγνωρίζεται σε όλα τα επίπεδα, όπως και η προσωπικότητά του. Ο Νίκος Φλώρος έχει σχεδιάσει το εξώφυλλο του τεύχους 192 της Athens Voice και έχει πει πως «αυτό που μου αρέσει στην AV είναι τα χρώματά της, που αλλάζουν συνεχώς στον παλμό της πόλης!».

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα είχε φιλοξενηθεί πρόσφατα στην  Τρίπολη από τον Νίκο Φλώρο σε μια προσπάθεια του γλύπτη να αδελφοποιήσει πολιτιστικά την Λισαβόνα με την Τρίπολη, καθώς είναι μόνιμη μέριμνά του η προβολή και καταξίωση σε διεθνές επίπεδο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Ο διεθνούς φήμης γλύπτης κατά το νέο έτος θα πραγματοποιήσει εκ νέου μεγάλη ατομική έκθεση στην Ρωσία στο Κρατικό Μουσείο Τσαρίσινο. Η έκθεση θα διαρκέσει πάνω από 5 μήνες και αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 10.000.000 άνθρωποι. Και αυτή η έκθεση όπως και η συνολική δράση του Νίκου Φλώρου θα συνδυαστεί με την προσπάθειά του να προβάλει την Ελλάδα και την Τρίπολη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ