- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι άδειες παιδικές χαρές του Marios Andric Bronx
Μια έκθεση με κοινωνικό μήνυμα προς τους αρμόδιους
Ζούμε στον κόσμο των τεχνολογικών καινοτομιών, των επιστημονικών επιτευγμάτων και της αυτοματοποίησης. Όλα αυτά ήρθαν να αντικαταστήσουν την αθωότητα σε όλες τις αποχρώσεις. Παιδιά χωρίς παιδικότητα, ενήλικες χωρίς ανθρώπινη επαφή. Από καιρό χάσαμε το νόημα της πραγματικής επικοινωνίας.
Το χειρότερο που δέχεται κάποιος, μόνος του πίσω από οθόνες, είναι η έλλειψη φαντασίας. Η ζωή γίνεται απίστευτα μουντή, άχρωμη, όταν απουσιάζει η φαντασία. Για την ύπαρξή της χρειάζεται η εξερεύνηση τοπίων, ανθρώπων, καταστάσεων. Απαιτείται επικοινωνία, παιχνίδια, φύση, ταξίδια. Πίσω από τις οθόνες τα δεχόμαστε όλα έτοιμα. Και εκεί είναι που δημιουργείται η σύγχυση. Νομίζουμε πως έτσι ζούμε την φαντασία, βλέποντας φωτογραφίες, διαβάζοντας άρθρα, παρακολουθώντας ταινίες κ.λ.π. Όλα μαζί ένα άυλο υλικό. Όταν όμως το σκεφτούμε, για να βρεθούν όλα αυτά στις οθόνες μας, κάποιος βγήκε έξω, φωτογράφισε, έζησε εμπειρίες, επικοινώνησε, ταξίδεψε.
Η καθημερινότητά μας σαν εικόνα είναι μέσα σε λιγότερο πράσινο, λιγότερα πάρκα, μη λειτουργικά πεζοδρόμια, άνθρωποι να είναι σε βιαστική κίνηση, σε άγχος και σκέψεις. Έτσι, άθελά μας θυσιάσαμε την παιδικότητα της κοινωνίας. Εγκλωβισμένοι στην καθημερινότητα, βάλαμε τα παιδιά να παίξουν το ρόλο των μεγάλων. Πού πήγαν τα αυθεντικά γέλια των παιδιών; Πού χάθηκε το παιχνίδι στις κούνιες, το κρυφτό και η μπάλα; Οι αθώοι τσακωμοί και οι πραγματικοί φίλοι; Μάλλον είναι όλα κλειδωμένα μαζί με τις κλειστές παιδικές χαρές, τα πάρκα και τα παρατημένα γήπεδα. Χώροι που για να λειτουργήσουν χρειάζονται μόνο σκέψεις από τα χαμόγελα που θα προσφέρουν και τις παιδικές χαρούμενες φωνές.
Τρίκαλα. Ο Marios Andric Bronx και το Ρετούς Cocktail Bar διοργανώνουν, από τις 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 3 Ιανουαρίου 2016, έκθεση με κοινωνικό μήνυμα προς τους αρμόδιους. Θέμα της οι κλειστές παιδικές χαρές που βρίσκονται σε πολλούς δήμους της χώρας. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια συλλογής επιστολών προς τον δήμαρχο της πόλης των Τρικάλων, για την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια μεγάλη έκθεση αποδεικνύει ότι ο Ανρί Ματίς, στα ογδόντα του, επανεφηύρε την τέχνη του και επηρέασε την ιστορία της τέχνης
Η πορεία της καλλιτεχνικής ιδιοφυίας του 20ού αιώνα
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την Εκατονταετηρίδα του Κολλεγίου
Ατομικά και συλλογικά πρότζεκτ που εγκαινιάζονται αυτήν την εβδομάδα
Εγκαινιάζεται επίσημα στις 15 Απριλίου - Ενδέχεται να ανοίξει νωρίτερα στο κοινό
Τερατάκια που γελούν, γυναίκες που ποζάρουν και ένας κόσμος που εκρήγνυται
Νίκη Καναγκίνη, Γιάννης Χρήστου και Στάθης Λογοθέτης σε «διάλογο» μέσα από τα έργα τους και την πορεία τους
Ανατροπή από κορυφαίο μελετητή - Το έργο ανήκει στον Ολλανδό καλλιτέχνη και όχι σε μαθητή του
Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε η «Θεά από Ατσάλι» αφιερωμένη στη θρυλική Μαρία Κάλλας
Ο βίος του Ολλανδού ζωγράφου που άσκησε καταλυτική επιρροή στην τέχνη
Ένας σχολιασμός της οπτικής κουλτούρας συμβάλλοντας ουσιαστικά στον σύγχρονο καλλιτεχνικό διάλογο
Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μητροπολιτικού Οργανισμού MOMus για την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος» στην Εθνική Πινακοθήκη
Oι σχεδιαστές που άλλαξαν τη μόδα
Όλα για τη Συλλογή Κωστάκη, τη Ρωσική Πρωτοπορία και την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος»
Από τη μεγάλη συλλογή του ΜΙΕΤ στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την περφόρμανς του Γιώργου Δρίβα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ανακαλύψτε τη δυναμική της τέχνης για χώρους με προσωπική σφραγίδα και μοναδική ταυτότητα
Η έκθεση «60 χρόνια ΜΙΕΤ. Αναγνώσεις μιας συλλογής» στο Μουσείο Μπενάκη αναδεικνύει την ιστορία της ελληνικής τέχνης του 20ού αιώνα μέσα από έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
Σε επιμέλεια Νεκτάριου – Αλφρέδου Γκούβερη, ως Τρίτη 31 Μαρτίου.
Με αφορμή την αναδρομική του έκθεση, ο ζωγράφος μιλάει για τη γενιά του ’30, τους δασκάλους της Σχολής Καλών Τεχνών, το φως του Μολύβου και τη ζωγραφική ως τρόπο ζωής
Νέο δημοσίευμα επιχειρεί να λύσει το μεγαλύτερο αίνιγμα της σύγχρονης τέχνης - Αλλά τι αλλάζει πραγματικά;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.