Εικαστικα

Tape art σημαίνει κολλημένος με την τέχνη

Ο Max Zorn δεν θέλει πινέλο, αλλά κολλητικές ταινίες

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19131-47797.jpg

Ο καθένας με το κόλλημά του και ένας street artist με το δικό του. Από το Άμστερνταμ με αγάπη, ο Max Zorn χρησιμοποιεί ως βασικό υλικό για τα δημιουργήματά του τη γνωστή καφέ κολλητική ταινία συσκευασίας, προσθέτοντας, παράλληλα, την ευρηματικότητα και το μεγάλο του ταλέντο.

     image

Εκφράζεται καλλιτεχνικά ταξιδεύοντας από χώρα σε χώρα και αφήνοντας τα εικαστικά του ίχνη, μεταξύ άλλων, σε λάμπες δρόμων.

image

Μαδρίτη, Σαν Σεμπαστιάν και Λισαβόνα είναι ήδη στο portfolio του, το οποίο βρίσκεται, για την ώρα, στο ψηφιακό μουσείο του YouTube.

image

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Zorn στην ιστοσελίδα του, η ιδέα του ήρθε παρατηρώντας έναν φίλο του που εργαζόταν ως σχεδιαστής αυτοκινήτων. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεγάλες κολλητικές ταινίες, ένα κοπίδι και πολλή υπομονή. Μετά κολλάς, κόβεις, ξανακολλάς, ξανακόβεις και ούτω καθεξής. Κι επειδή η διαδικασία δύσκολα περιγράφεται, δείτε οπωσδήποτε τα δύο βίντεο!

Με μότο του το “Let’s stick together”, ο Zorn απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να συμπράξει μαζί του, διαδίδοντας το εγχείρημα του tape art ανά τον κόσμο. Ξεκόλλα και στείλε e-mail, αν κόπτεσαι.

www.maxzorn.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ