Εικαστικα

Άγονη γραμμή - Γόνιμη έκθεση

390 αντικείμενα, από τους προϊστορικούς μέχρι τους μεταβυζαντινούς χρόνους, συγκεντρώθηκαν από 5 νησιά

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 372
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρυσό στεφάνι με φύλλα κισσού από το Καστελόριζο. Τέλη 4ου - αρχές 3ου αιώνα π.Χ. Αθήνα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (αρ. ευρ. Χρ. 1058)
Χρυσό στεφάνι με φύλλα κισσού από το Καστελόριζο. Τέλη 4ου - αρχές 3ου αιώνα π.Χ. Αθήνα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (αρ. ευρ. Χρ. 1058)

390 αντικείμενα, από τους προϊστορικούς μέχρι τους μεταβυζαντινούς χρόνους, συγκεντρώθηκαν από 5 νησιά (Καστελόριζο, Σύμη, Χάλκη, Τήλος και Νίσυρος) αλλά και νησίδες για το πρώτο «αρχαιολογικό ταξίδι» της σειράς εκθέσεων «Άγονη Γραμμή» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Η κοινή έκθεσή τους αποκαλύπτει τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής, και επιβεβαιώνει την αδιατάραχτη συνέχεια ελληνικής ζωής μέσα στους αιώνες. Την επιμέλεια των εκθέσεων έχει αναλάβει ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, σε συνεργασία με τον αρχαιολόγο και επιμελητή του μουσείου Γιώργο Τασούλα. Στην έκθεση τα αντικείμενα συνοδεύονται από χάρτες, εικόνες, φωτογραφίες και μικρά βίντεο των περιοχών, ενώ σε ειδική αίθουσα προβολών καταγράφονται σε μικρά βίντεο-ντοκουμέντα οι καθημερινές δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών σήμερα.         

Info 9/12 - 23/4. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 210 7228.321-3. Ξεναγήσεις για το κοινό (δωρεάν με το εισιτήριο του μουσείου): Κυρ. 12.30. Ημέρα ελεύθερης εισόδου: Πέμ. 15/12, 10.00-20.00 (ξενάγηση 18.30). Η Vodafone είναι χρυσός χορηγός και η A.V. χορηγός επικοινωνίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ