Design & Αρχιτεκτονικη

Το υποβρύχιο σπίτι (εικόνες)

Κοιμήσου μέσα στη θάλασσα με τα ψαράκια να σε νανουρίζουν

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96469-193504.jpg

Ο παράδεισος κατεβαίνει στη γη και βρίσκει κατοικία σε αυτήν εδώ την πλωτή βίλα. Πρόκειται για ένα εν μέρει υποβρύχιο σπίτι που πολλά από τα δωμάτιά του καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας. Μπορείς δηλαδή να κοιμάσαι ακριβώς μέσα στη θάλασσα και τα ψαράκια να σε νανουρίζουν. Η κατασκευαστική εταιρεία Kleindienst Group αναμένεται να κατασκευάσει 42 τέτοιες υπερπολυτελείς κατοικίες στον Αραβικό Κόλπο (στο Ντουμπάι).

image

Μάλιστα, η κατοικία μπορεί να μετακινηθεί και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς θελκτική για τους διάσημους, που θέλουν να αποφύγουν τους παπαράτσι.  Κάθε κατοικία διαθέτει τρεις «ορόφους». Ο χαμηλότερος είναι υποθαλάσσιος, καλύπτεται εξ ολοκλήρου από νερό και σε αυτόν θα βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα, προσφέροντας έτσι στους κατοίκους άπλετη θέα του βυθού, μέσα στον οποίο θα κατασκευαστεί κι ένας τεχνητός κοραλλιογενής ύφαλος. Στον αμέσως επόμενο όροφο βρίσκεται το σαλόνι, η κουζίνα και η τραπεζαρία, ενώ ενώ στον τελευταίο υπάρχει ένα μικρό μπαρ και το περιτριγυρισμένο από γυαλί τζακούζι.

image

Η εταιρεία έχει ήδη αναφέρει πως οι υπερπολυτελείς αυτές κατοικίες θα είναι διαθέσιμες στο τέλος του 2016 και έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοραστών από το Ντουμπάι, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ αλλά και κάποιες χώρες της Ευρώπης. «Είμαστε βέβαιοι ότι δημιουργούμε ένα νέο σημείο αναφοράς στην παγκόσμια αγορά πολυτελούς διαβίωσης μέσα από μία εξαιρετικής καινοτομίας και σύγχρονου σχεδιασμού πρόταση υποβρύχιας διαβίωσης» δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Γιόζεφ Κλάιντιενστ. Υπάρχει λύση και γι’ αυτούς που δεν επιθυμούν να μείνουν στο Ντουμπάι καθώς η κατασκευαστική εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να στείλει τις κατοικίες σε όλο τον κόσμο. Η τιμή πάντως δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

image

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ