Design & Αρχιτεκτονικη

Ξέρεις τι είναι το Open House Athens 2017;

Μία βόλτα-μύηση σε σημεία ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας για το σ/κ 1-2 Απριλίου

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 608
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347088-720828.jpg

Κοιτάζεις τα κτίρια; Σε κοιτάζουν κι αυτά! Και μερικές φορές σου ανοίγουν και διάπλατα τις πόρτες τους προσκαλώντας σε να περάσεις μέσα, να τα γνωρίσεις καλύτερα, να σου αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Καθώς η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική βόλτα στην Αθήνα για άλλη μια χρονιά ξεκινά, ευκαιρία να αναθερμάνεις τον έρωτά σου για την πόλη, μετά περιηγήσεων, ξεναγήσεων κι όλη αυτή την έξοχη ουρμπανιτέ φαντασμαγορία που ετοιμάζει το Open House Athens 2017.

Μετρά ήδη τέσσερα χρόνια, συμβαίνει σε 35 μητροπόλεις ανά την υφήλιο και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους διεθνώς αναγνωρισμένους αρχιτεκτονικούς θεσμούς. Περίπατοι, γνώση, συζητήσεις, ξεναγήσεις, μυστικά, δημιουργοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι, συνδεδεμένοι μέσω του χάρτη του φετινού Open House 2017, θα μετατρέψουν το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου την Αθήνα σε ένα μεγάλο μουσείο. 

Πάνω από 100 σποτ σε καλούν να τα γνωρίσεις. Αρχιτεκτονικά workshops, παράλληλες δράσεις, διαγωνισμοί και μια εύχαρις αντίληψη περί της κατανόησης και της αξίας της αρχιτεκτονικής σε μια pop up εκδοχή, μιας και ειδήμονες και αρχάριοι, δημιουργοί, θεατές, μύστες μα και σκέτα city lovers θα συνομολογήσουν γιορτή σπουδαία. Μπετά, ντιζάιν, σκυροδέματα, πολυποίκιλοι ρυθμοί, οικολογικές προτάσεις επί της εκπαίδευσης ή του κατοικείν, περιμένουν να τα ξεκλειδώσεις, παρέα με τους 440 εθελοντές. Ξενοδοχεία, πολιτιστικά κέντρα - αρμοί της κοινωνικής συνοχής, πρεσβείες, όπως η νορβηγική και η αμερικανική, που φέτος μπαίνουν κι αυτές στο παιχνίδι, επαγγελματικοί χώροι νεόδμητοι ή παλιότεροι, εγγυώνται ένα Σαββατοκύριακο όπου αρχιτεκτονική, πολιτισμός, πόλη και σημαίνοντα «σημεία» σε δρόμους και γειτονιές θα φωτοβολήσουν ιδιαίτερες σημάνσεις και ιστορίες δημιουργίας.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά © Πέτρος Αντωνιάδης

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά © Πέτρος Αντωνιάδης

Το ίνφο κιόσκι του φετινού Open House 2017 ανοίγει από την Τετάρτη στον Ιανό της Σταδίου, όπου μπορείτε να προμηθεύεστε χάρτες και πυξίδες πορείας. Αλλά για πλήρη και κατατοπιστική ενημέρωση, αφού το «μενού» είναι ανεξάντλητα πλούσιο σε ιδέες και προτάσεις, πλοηγηθείτε στο www.openhouseathens.gr. Η ATHENS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας.  

Coco-mat Hotel Athens

Coco-mat Hotel Athens

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Στέφανος Καραμανιάν

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Στέφανος Καραμανιάν

Τα γραφεία της Ορίζων

Τα γραφεία της Ορίζων

Πολυκατοικία Hansen

Πολυκατοικία Hansen

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ