Life in Athens

25 φωτογραφίες αστικής ομορφιάς

Η Art Deco αρχιτεκτονική του Κολωνακίου σε μια καθημερινή βόλτα 

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348943-724134.jpg

Το Κολωνάκι δεν είναι μόνο ενδιαφέροντα μπαρ, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια. Οι δρόμοι του είναι γεμάτοι με πολλά υπέροχα κτίρια-διαμάντια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας που διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση για έναν απλό λόγο, είναι λειτουργικά.

 

Η γειτονιά του Κολωνακίου έχει τον αέρα του μοντερνισμού. Ο μοντερνισμός, με την ευρύτερη έννοια της λέξης, είναι η μοντέρνα σκέψη και η πρακτική της εφαρμογή στην καθημερινή ζωή. Αν παρατηρήσει κανείς τα κτίρια πιο προσεκτικά, τις λεπτομέρειές τους, τις εισόδους, τις σκάλες, τα παράθυρα, τα κλειστά μπαλκόνια ή έρκερ όπως ονομάζονται, τα μεταλλικά διακοσμητικά τους, την κυκλικότητά τους και πολλές άλλες ποιοτικές λεπτομέρειες υψηλής αισθητικής, θα εκτιμήσει περισσότερο μία απλή βόλτα στους στενούς δρόμου του Κολωνακίου.

 

Το κτίριο που βρίσκεται ακόμη στη συμβολή των οδών Ηρακλείτου και Αναγνωστοπούλου είναι δείγμα των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων που έμειναν όρθια στο Κολωνάκι. Είναι ένα από τα περίπου 1.000 κτίρια της περιοχής του Κολωνακίου τα οποία γλίτωσαν από τη μανία της μπουλντόζας και του υπερκέρδους των δεκαετιών 1950 και 1960, που εξαφάνισε έργα σπουδαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων για να ανεγερθούν γνωστές γκρι πολυκατοικίες χωρίς κανένα χαρακτήρα, στερώντας κάθε ποιότητα, που υποβάθμισαν την εικόνα και την αισθητική της γειτονιάς.

 

Με μία βόλτα μπορεί κανείς να θαυμάσει:

Σκουφά 2

Ηροδότου 23

Πλουτάρχου 3

Σίνα 38

Χάρητος 27

Ιπποκράτους 15

Σόλωνος και Λυκαβηττού

Ηροδότου

Σκουφά και Μασσαλίας

Π. Ιωακείμ 45 και Πλουτάρχου

Φωκυλίδου

Σόλωνος & Ηρακλείτου

Δεινοκράτους 88

Ηρακλείτου 16

Σπευσίππου 12

Σπευσίππου 12β

Φωκυλίδου

Ηροδότου 6

Πινδάρου 32

Π. Ιωακείμ

φωκυλιδου

Δεινοκράτους

Περιφερειακός Λυκαβηττού

Νομική Αθηνών

Ναυαρίνου 20

Σκουφά 50

 


Περισσότερες φωτογραφίες στο προσωπικό μου instagram εδώ​

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ