Design & Αρχιτεκτονικη

Ρετιρέ σε μέγεθος τραπέζι μπιλιάρδου

Γίνεται να χωρέσεις κουζίνα, υπνοδωμάτιο, σαλόνι και μπάνιο σε 8 τ.μ.;

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110913-220526.jpg

Πώς θα σου φαινόταν να ζούσες σε ένα σπίτι, λίγο μεγαλύτερο από ένα δωμάτιο μπιλιάρδου; Ακριβώς αυτές τις διαστάσεις έχει το διαμέρισμα των μόλις 8 τ.μ. που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου και διατίθεται προς ενοικίαση με £400/ εβδομάδα. Το εν λόγω ρετιρέ βρίσκεται στον 10ο όροφο μιας πολυκατοικίας απέναντι από τα Harrods του Λονδίνου, και παρά το μικροσκοπικό του μέγεθος και την τσουχτερή τιμή του είναι περιζήτητο.

image

Το μεσιτικό γραφείο «Hunters» που έχει αναλάβει την ενοικίασή του μιλάει για «άφθονους και πρακτικούς χώρους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και μια ειδική ντουλάπα για παπούτσια». Ο ιδιοκτήτης του το αγόρασε στην τιμή των £200.000 και έπειτα συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Caiano Morgado, που είναι γνωστός για την ανακαίνιση αντίστοιχα μικρών σπιτιών στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου.

image

Η ανακαίνιση χρειάστηκε δύο χρόνια, αλλά όταν ολοκληρώθηκε το εσωτερικό του διαμερίσματος είχε αλλάξει εντελώς. Ο Caiano Morgado εκμεταλλεύθηκε κάθε σπιθαμή που μπορούσε να εκμεταλλευθεί (εδώ που τα λέμε δεν είχε και πολλές), καταφέρνοντας να μετατρέψει το ρετιρέ των 8 τ.μ. σε ένα λειτουργικό και εργονομικό διαμέρισμα που τα έχει όλα:κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι που γίνεται κρεβατοκάμαρα και καταπληκτική θέα στο κέντρο του Λονδίνου.

Πριν:

image

image


Μετά:

image

image

image

image

image

image

Το ρετιρέ στεγάζεται στο κτίριο που βρίσκεται στο βάθος αριστερά αυτής της φωτογραφίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ