Design & Αρχιτεκτονικη

Κάνε το σπίτι σου γυμναστήριο

Όποιος έχει καθίσει στην ουρά για ένα διάδρομο, μπορεί να εκτιμήσει τις αρετές ενός πριβέ γυμναστηρίου στο σπίτι

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107993-214222.jpg

Πώς να φτιάξεις γυμναστήριο στο σπίτι σου για να γυμνάζεσαι με την ησυχία σου.

Όποιος έχει καθίσει στην ουρά για ένα διάδρομο, ή έχει μείνει να παρακολουθεί δυο αλτήρες ν’ αλλάζουν χέρια μυστηριωδώς, χωρίς να περνούν από τα δικά του – αυτός μπορεί να εκτιμήσει τις αρετές και τις χάρες ενός πριβέ γυμναστηρίου στο σπίτι. Στο σπίτι, δεν σου πιάνουν άγνωστοι την κουβέντα την ώρα που μετράς κάμψεις. Μπορείς να γυμνάζεσαι ακούγοντας Boney M. ή φορώντας τις πιτζάμες σου. Και όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη είναι για να τσεκάρεις την κίνησή σου, μήπως χρειάζεται να τη διορθώσεις – όχι για να ελέγξεις την κοιλιά σου, μήπως χρειάζεται να τη ρουφήξεις.

Γυμναστήριο στο σπίτι, ωστόσο, δεν σημαίνει να πετάξεις τρία όργανα κι έναν πάγκο στο δωμάτιο των ξένων. Αν δεν μπεις στον κόπο να κάνεις φιλόξενο κι ελκυστικό το παραπάνω δωμάτιο, τα ακριβοπληρωμένα σου όργανα θα μεταμορφωθούν σε χρυσοπληρωμένα πορτ μαντό.

Εξοπλισμός

Σου βρίσκονται τριάντα ευρώ; Ωραία – έχεις όσα χρειάζονται για να στήσεις ένα γυμναστήριο στο σπίτι. Σοβαρά, μπορείς να έχεις καταπληκτικά αποτελέσματα με ένα σετ από αλτήρες, έναν ελαστικό ιμάντα κι ένα σκοινάκι. Ο.k., θα δώσεις κάτι παραπάνω όμως να θυμάσαι ότι πάντα υπάρχουν οικονομικές εναλλακτικές. Δες τώρα τι χρειάζεται ένα πλήρες γυμναστήριο.

image

…Για γερή καρδιά

Διάδρομοι υπάρχουν αμέτρητοι, με ή χωρίς μετρητή των παλμών της καρδιάς, ράφι για περιοδικό, θέση για mp3 και θήκη για το μπουκάλι του νερού. Εσύ πάρε έναν με υλικό που απορροφά τους κραδασμούς, να νιώθεις ότι περπατάς στον αέρα.

…Για ωραία μπράτσα

Τα βαράκια είναι η πρώτη σου επιλογή. Καλός είναι κι ένας πάγκος. Σαν πάγκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μία fitness ball. Γενικά, μια Fit Ball είναι εξαιρετική για τους κοιλιακούς και θεωρείται απαραίτητη για ένα ολοκληρωμένο work-out. Τι μένει; Η γνωστή μπάρα, στερεωμένη στην κάσα της πόρτας, οι ελαστικοί ιμάντες που γυμνάζουν διαφορετικές μυϊκές ομάδες απ’ ό,τι τα βαράκια – και είσαι έτοιμος.

image

Τοίχο-τοίχο

Στα χρώματα κανόνες δεν υπάρχουν. Βάψε λοιπόν τους τοίχους ό,τι τραβάει η καρδιά σου και στόλισέ τους κι από πάνω – βάλε φωτογραφίες δικές σου ή του Μίστερ Ολύμπια, του μπαλέτου της Μόσχας ή της διαφήμισης του γωνιακού βουλκανιζατέρ. Αλλά μπορείς να κάνεις και κάτι πιο τολμηρό: να πάρεις μία από τις παραπάνω φωτογραφίες, να την τυπώσεις σε μέγεθος γιγαντοαφίσας και να την κολλήσεις σαν ταπετσαρία σε έναν από τους τοίχους. Και στο ταβάνι ακόμη, να τη βλέπεις όσο θα κάνεις ανάσκελα κοιλιακούς.

Καθρέφτες

Εκτός, βέβαια, αν στο ταβάνι προτιμάς να βάλεις καθρέφτη. Oπωσδήποτε, δεν νοείται γυμναστήριο (όπως δεν νοείται και 3ΧΧΧ ξενοδοχείο), χωρίς καθρέφτες στους τοίχους. Πώς αλλιώς θα βελτιώσεις τη στάση σου; Πώς θα εμπνευστείς να συνεχίσεις την προσπάθεια; Αγόρασε: 4 μη γωνιασμένους καθρέφτες 1 επί 1,5 μ., 10 μ. κάσα για παράθυρα και ειδική κόλλα. Κόψε ένα τμήμα 4 μ. από την κάσα και στερέωσέ το στον τοίχο, στο σημείο που θέλεις να μπουν οι καθρέφτες. Αυτό θα λειτουργήσει σαν ράφι για τους καθρέφτες όταν θα τους κολλάς. Βάλε κόλλα στην πλάτη του ενός καθρέφτη και πίεσέ τον στον τοίχο μέχρι να στεγνώσει. Η κάσα στη βάση εξασφαλίζει ότι θα είναι ευθυγραμμισμένος. Όταν θα έχουν κολλήσει όλοι οι καθρέφτες, εγκατάστησε τις υπόλοιπες 3 πλευρές της κάσας, και είσαι έτοιμος.

image

Low budget story

Σύμφωνα με τον ορισμό, αεροβική είναι κάθε άσκηση που ανεβάζει τους παλμούς – και μετά τους διατηρεί ανεβασμένους για δώδεκα τουλάχιστον λεπτά. Άρα βάζεις τέρμα το Everybody was kung fu fighting και το χορεύεις ξέφρενα – και ξανά, και ξανά, και το γέμισες το δωδεκάλεπτο. Για μυική ενδυνάμωση, πήγαινε σε ένα χαρτοπωλείο και αγόρασε δύο λάστιχα από τα χοντρά, με διάμετρο είκοσι εκατοστά. Δέσε τα μαζί και έχεις ένα γερό ελαστικό ιμάντα. Τέλος, μην ξεχνάς τα ντοματάκια κονκασέ σε κονσέρβα του μισού κιλού, αλλά και τα πλαστικά μπουκάλια γάλατος που θα γεμίσεις με άμμο – είναι τα βαράκια σου και θα τα χρησιμοποιήσεις πολύ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.