- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
8 years and counting… Με το βαρύ μπάσο από το νέο ηχοσυστήμα Funxion One να φτάνει στα πόδια των θαμώνων της ταράτσας το Bios γιόρτασε τα 8 χρόνια λειτουργίας με δύο sold out συναυλίες και πολλή ένταση. Αυτή την εβδομάδα (στις 23/9) με οpening party για την ταινία του Φραντζή «Μέσα στο Δάσος» και στις 24/9 με το πάρτι του Velvet που θα έχει συλλεκτικές εκπλήξεις. Στη συνέχεια το νου σου για τον ημίθεο Jeff Mills μαζί με Africa Baambata, Simian Mobile Disco και τους Chromatics από Ιtalians Do It Better. Από τον Οκτώβριο η ομάδα θεάτρου ΒΙΟS παρουσιάζει το πρότζεκτ 2+ΟΚΤΩ+3 με τις δύο πρώτες της σκηνοθεσίες στα έργα “Play” και “Aktion”, την ανανεωμένη επανεκκίνηση του “Cinemascope” από τους Blitz, τη θεατρική προσέγγιση του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) στον Πολάνσκι, την καινούργια δουλειά της ομάδας AbOvo, το «Προϊόν» του Ravenhill (6-24/10) σε σκηνοθεσία Νάνσυς Μπινιαδάκη ενώ στο δυναμικό της εντάσσεται η ομάδα Χορίαμβος («Μαμ», σκηνοθ. Άρη Μπινιάρη) και η νέα stand-up comedy «Υπερπαραγωγή» του Δημήτρη Δημόπουλου.
Flash back 8 πράγματα που θα θυμόμαστε
● Plaid, το πρώτο γκρουπ που έπαιξε από Warp και η πρώτη αφίσα του Βios
● Η εμφάνιση των Dopplereffekt, που σπάνια δίνουν live και ήταν και πολύ ωραία.
● Η χιλιοστή συναυλία του Βios από τους Acid Symphony Orchestra.
● Κάθε φορά που παίζουν οι Pan(a)sonic.
● Η ομάδα των Blitz βγαίνει στο δρόμο.
● Μας σύστησε τις «Όπερες των ζητιάνων», βλ. την ομάδα που έφερε την όπερα σε ένα ευρύτερο κοινό.
● OΠA Performance Art Festival. Εξοικείωσαν το ελληνικό κοινό με τη ζωντανή περφόρμανς.
● To Βαρύ Μπάσο!, Silent Sound Show (Sssh), Alva Noto, Jamie Lidell, Falying Lotus, The Bug, King Midas Sound, Jamie Vex’d, Skream, Benga, Shackleton, Autechre, ακόμη πιο βαρύ μπάσο!).
Φωτό: Η δημιουργική ομάδα του Βiοs αναμετράται με το θηρίο του Funxion One: από δεξιά Βασίλης Χαραλαμπίδης, Χρύσα Βλαχοπούλου, Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, Γιάννης Αναγνώστου (bios an8ospartos)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ορθογραφία είναι η ευγένεια του γραπτού λόγου
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Πατάκη
Η διεθνής διοργάνωση ανεξάρτητης τέχνης επιστρέφει στην Αθήνα από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου με 66 καλλιτεχνικές πλατφόρμες, performances, ομιλίες, workshops και ελεύθερη είσοδο
Η ποπ σταρ πρωταγωνιστεί στην τέταρτη ταινία του δημοφιλούς κωμικού franchise
Από τη νέα ταινία του Βιμ Βέντερς έως το Venice Immersive, το Onassis Culture στηρίζει σημαντικές διεθνείς παραγωγές
Ο Γάλλος δημιουργός μετέτρεψε την τσιγγάνικη κουλτούρα σε κινηματογραφική γλώσσα
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Η προσπάθεια για να γίνει το βιβλίο ξανά καθημερινή συνήθεια
«Στον κομμουνισμό όταν σε κλοτσάνε πρέπει να χειροκροτήσεις· στον καπιταλισμό, όταν σε κλοτσάνε μπορείς να ουρλιάξεις»
Το 5ο «The Chios Festival» διεξάγεται στο πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου από τις 24 Αυγούστου και ρίχνει αυλαία στις 4 Σεπτεμβρίου
Λιτός και συνάμα πυκνός νοήματος, ο «νέος» Παβλικόφσκι μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πριν από οχτώ χρόνια με το «Ψυχρός πόλεμος».
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου 2026
Το χιουμοριστικό μήνυμά του στο Φεστιβάλ Βενετίας
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της
Μέχρι στιγμής, η αιτία θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή.
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.