Πολιτισμος

Πέθανε ο γνωστός αμερικανός ηθοποιός Φρεντ Γουόρντ

Σε ηλικία 79 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fred Ward, Star of ‘The Right Stuff,’ ‘Tremors,’ Dies at 79
Ο Φρεντ Γουόρντ © Getty Images/Ideal Image

Έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος ηθοποιός, Φρεντ Γουόρντ, σε ηλικία 79 ετών ο οποίος έπαιξε δεύτερους ρόλους σε ταινίες της δεκαετίας του 1980 και του 1990.

Ο ηθοποιός, Φρεντ Γουόρντ ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τους ρόλους στα «The Right Stuff», «Tremors» και «Short Cuts» πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

Ο εκπρόσωπος του δεν αναφέρθηκε στις συνθήκες ή τα αίτια του θανάτου του, αρκέστηκε να πει μόνο, ότι επιθυμία του Γουόρντ, ήταν να πραγματοποιηθούν δωρεές στο Κέντρο Χρόνιας Τραυματικής Εγκεφαλοπάθειας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Η πρώτη του δουλειά του γεννημένου στο Σαν Ντιέγκο, Γουόρντ, ήρθε μετά από πολύ κόπο και αρκετές αποτυχίες. Αρχικά άλλωστε εντάχθηκε στην πολεμική αεροπορία. Αργότερα όμως, κατάλαβε ότι ανήκει στον κόσμο της υποκριτικής και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Ο Γουόρντ, έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην τηλεταινία «The Age of the Medici» του Ρομπέρτο ​​Ροσελίνι, το 1973

Ο Γουόρντ, έγινε γνωστός παίζοντας «κακούς» όπως στο «Southern Comfort» τον δολοφόνο δεκανέα Ρις, τον κτηνίατρος του Βιετνάμ στο «Uncommon Valor» και στο «The Right Stuff» τον αστροναύτη Γκας Γκρίσομ.

Στην κωμωδία τρόμου «Tremors» του Ρον Άντεργουντ, μία από τις πολλές ταινίες που ώθησαν την καριέρα του Γουόρντ μαζί με τον Κέβιν Μπέικον καταφέρρνουν να σώσουν μια  κοινότητα της ερήμου της Νεβάδα η οποία πολιορκείται από γιγάντια υπόγεια φίδια.

Στην ταινία «Απόδραση από το Αλκατράζ» (1979) του Ντον Σίγκελ, οι Γουόρν και Τζακ Θιμπό υποδύονται αδελφούς κατάδικους που συνεργάζονται με τον Κλιντ Ιστγουντ για να οργανώσουν την έξυπνη, τολμηρή υποτιθέμενη απόδραση από τον Βράχο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ