ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Φωκάς, ο νικητής παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας

Ο Έλληνας φωτογράφος στην κορυφή με τη «σταχτάρα»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68141-137235.JPG

Μετά από 3.000 αποτυχημένα κλικ και 2 χρόνια υπομονής, ο Έλληνας φωτογράφος Νίκος Φώκας κέρδισε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας πουλιών «Handbook of the Birds of the World» (HBW)-«World Bird Photo Contest», από τις εκδόσεις Lynx.

H φωτογραφία που έδωσε τη νίκη στον Φωκά απεικονίζει μια σταχτάρα (πετροχελίδωνο), που περνάει σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του πετώντας. Προσγειώνεται μόνο για να αναπαραχθεί ενώ πετάει ακόμα και όταν κοιμάται.

«Στη μελέτη μου για το συγκεκριμένο πουλί, παρατήρησα ότι πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό για να φάνε μικρά έντομα. Βρήκα, λοιπόν, ένα σημείο στα Σπάτα και ακολουθώντας μια ειδική τεχνική προεστίασης, έστησα καραούλι. Η βραβευμένη φωτογραφία προήλθε μετά από 3.000 αποτυχημένα κλικ, σε διάρκεια 2 χρόνων» δήλωσε ο Νίκος Φωκάς και τονίζει μια καλή φωτογραφία με πουλιά δεν είναι θέμα τύχης αλλά σκληρής μελέτης για το εκάστοτε είδος και σίγουρα αποτέλεσμα πολύωρης δουλειάς.

Δείτε στο blog του Νίκου Φώκα και άλλες εξαιρετικές φωτογραφίες

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχαήλ Μαρμαρινός
Μιχαήλ Μαρμαρινός: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ενεργοποιηθεί η πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου. Και η άυλη ταυτότητά της»

Πίσω από τις παραστάσεις, τις πρεμιέρες και τα μεγάλα ονόματα κρύβεται μια ευρύτερη φιλοδοξία: να μετατραπεί η εμπειρία της Επιδαύρου σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια βραδιά θεάτρου

«Ήβη» της Μαρίας Σκαμάγκα, εκδόσεις Μεταίχμιο
Η Ήβη της Μαρίας Σκαμάγκα: Μια ιστορία στον καιρό των Πανελληνίων

Μια νουβέλα γραμμένη σαν μια σχοινοτενής ευχή με τη μορφή νουβέλας: μακάρι ένα παιδί να στραφεί νωρίς μέσα του και να αναρωτηθεί βαθιά και ουσιαστικά ποια είμαι, πού πάω, τι θέλω, γιατί το θέλω

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY