- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μηλιός από πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών
Κατείχε τη θέση από τον Νοέμβριο του 2016
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών υπέβαλε ο Γιάννης Μηλιός.
Η παραίτηση έγινε στις 31 Ιανουαρίου, ενώ όπως ο ίδιος σημειώνει, είχε ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για την απόφασή του έναν μήνα νωρίτερα.
Ο Γιάννης Μηλιός κατείχε τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από τον Νοέμβριο του 2016.
Η ανακοίνωση για την τοποθέτηση του Γιάννη Μηλιού στη θέση του Προέδρου έγινε ως εξής «Η γνωστή ρήξη μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και, ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».
Είκοσι έξι μήνες αργότερα με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Γιάννης Μηλιός ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Στη δήλωσή του ο κ. Μηλιός γράφει:
«Στις 31 Ιανουαρίου 2019 υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», έχοντας ήδη ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για την απόφασή μου αυτή περισσότερο από ένα μήνα νωρίτερα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Διευθύντρια κα Φένια Ρουγκούνη, τους συνεργάτες και εργαζομένους του Φεστιβάλ για τη συνεργασία μας και το έργο που από κοινού επιτελέσαμε τους 26 μήνες που ήμουν Πρόεδρος.
Εργαστήκαμε σε πνεύμα συναντίληψης για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών δομών του Οργανισμού, για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων στήριξης του καλλιτεχνικού έργου του Φεστιβάλ, για την ολόπλευρη ανάπτυξη ενός σημαντικού και ιστορικού θεσμού των τεχνών.
Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα υποδομής, στο πλαίσιο του υπάρχοντος Προϋπολογισμού, χωρίς την παραμικρή υπέρβαση.
Εύχομαι στα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους.
Η συνέχεια του Οργανισμού είναι δεδομένη. Το Φεστιβάλ πρέπει να πορευτεί σε στέρεες βάσεις».
Το φεστιβάλ έχει ήδη ανακοινώσει τον προγραμματισμό του για την Επίδαυρο και πλέον, λίγο πριν την έναρξη του για το καλοκαίρι του 2019. Αναμένεται ως εκ τούτου με ενδιαφέρον να δούμε το πρόσωπο που θα κληθεί να αναλάβει τη θέση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουιγκ ξεπέρασε σε θεάσεις τα τρέιλερ των «Barbie» και «Super Mario»
Η εμβληματική ταινία με τους Χιου Τζάκμαν και Κρίστιαν Μπέιλ επανακυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες
Ο 64χρονος σταρ θα τιμηθεί σε ειδική τελετή στο θέατρο Dolby του Λος Άντζελες
«Με ενδιέφερε πάντα η δημόσια έκφραση, το να επικοινωνήσω μέσα από ένα σύνθημα ή μια σκέψη ή μια εικόνα, ένα σχέδιο, ένα χρώμα»
35 καλλιτέχνες από περισσότερες από 30 χώρες συναντιούνται στη δεύτερη Μπιενάλε, με έργα για το αποτύπωμα του λιγνίτη στη γη και το σώμα
Τι λένε ένας συγγραφέας, ένας κβαντικός φυσικός και ένας φιλόσοφος του 18ου αιώνα για το σύμπαν
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος ανοίγει το προσωπικό του αρχείο και μοιράζεται σπάνιες και αδημοσίευτες φωτογραφίες από τη μακρόχρονη συνεργασία του με τον Γιώργο Μαζωνάκη
Η πρωτοπόρος που η ιστορία της τέχνης σχεδόν ξέχασε
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τις αιτίες της κυκλοφοριακής ασφυξίας
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Δείτε πώς συζητούν δύο συγγραφείς μεταξύ τους.
Τι καλείται να κάνει σήμερα ένας συγγραφέας για να παραμείνει ορατός;
Ο Αμερικανός συνθέτης μιλά για την ενορχήστρωση του «Ορφέα» με σύγχρονα όργανα και για τη δύναμη της μουσικής ενός έργου που 419 χρόνια μετά εξακολουθεί να ακούγεται τολμηρό
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.