- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Επτά βουλευτές ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από το Εργατικό Κόμμα εξαιτίας της στάσης της ηγεσίας του κόμματος και ειδικότερα του ηγέτη του Τζέρεμι Κόρμπιν στην υπόθεση του Brexit και του αντισημιτισμού.
Οι επτά θα διατηρήσουν τις έδρες τους στη Βουλή των Κοινοτήτων ως ανεξάρτητοι. Την επταμελή ομάδα των ανεξάρτητων συγκροτούν οι Τσούκα Ουμούνα, Μάικ Γκέιπς, Λουτσιάνα Μπέργκερ, Αν Κόφειϊ, Κρις Λέσλι, Γκάβιν Σούκερ, Αντζελα Σμιθ.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «απογοητευμένος».
Ο Κρις Λέσλι, βουλευτής του Νότιγχαμ Ιστ, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου των επτά βουλευτών που αποχωρούν από το Εργατικό Κόμμα, ότι «το κόμμα στο οποίο εντάχθηκε, έκανε εκστρατείες και πίστεψε επί πολλά χρόνια απήχθη από τις μηχανιστικές πολιτικές της σκληροπυρηνικής αριστεράς». Πιστεύει ότι θα ήταν ανεύθυνο να επιτρέψει στον Τζέρεμι Κόρμπιν να γίνει πρωθυπουργός, κάτι που και άλλοι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος δηλώνουν κατ΄ιδίαν.
Ο Κρις Λέσλι κατηγορεί την ηγεσία για «στενόμυαλη και ξεπερασμένη ιδεολογία». «Κατά την γνώμη τους, ο κόσμος διαρείται σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους, ταξικούς εχθρούς, όταν στην πραγματικότητα ο σύγχρονος κόσμος είναι πιο πολύπλοκος απ' αυτό», είπε.
Η Αντζελα Σμιθ, βουλευτής του Πένιστοουν και Στόκσμπριτζ, δήλωσε ότι προέρχεται από μία οικογένεια της εργατικής τάξης, υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος που έτρεφε φιλοδοξίες γι' αυτήν. «Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σαν την δική μου οικογένια. Δεν θέλουν να πατρονάρονται από αριστερούς διανοούμενους που πιστεύουν ότι το να είσαι φτωχός και να προέρχεσαι από την εργατική τάξη είναι θεία χάρις», είπε.
Ο Γκάβιν Σούκερ, βουλευτής του Λούτον Σάουθ, δήλωσε ότι η νέα ανεξάρτητη ομάδα «δεν θεωρεί ότι κάθε πρόβλημα στον κόσμο δημιουργήθηκε από την Δύση». «Υποστηρίζουμε την εύρυθμη επιχειρηματικότητα, αλλά σε αντάλλαγμα περιμένουμε από τους επιχειρηματίες να προσφέρουν αξιοπρεπείς, ασφαλείς και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».
«Η σημερινή ηγεσία κατόρθωσε με μεγάλη επιτυχία να μεταμορφώσει το κόμμα σε τέτοιο βαθμό που δεν αναγνωρίζεται», δήλωσε η Αν Κόφεϊ. «Οι δικές μου αξίες δεν έχουν αλλάξει, οι δικές μας αξίες δεν έχουν αλλάξει» είπε προσθέτοντας ότι παραμένει προσηλωμένη στη εκλογική της περιφέρεια και εξηγώντας ότι η νέα ανεξάρτητη ομάδα θα εργασθεί για την αλλαγή ενός πολιτικού συστήματος στο οποίο αισθάνεται ότι δεν έχει φωνή.
Τα σημερινά κόμματα είναι μέρος του προβλήματος, όχι η λύση, δήλωσε ο βουλευτής του Στριθαμ Τσούκα Ουμούνα. Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται ένα πολιτικό κόμμα που να ανταποκρίνεται στο «εδώ και τώρα».
«Δεν μπαίνεις σε ένα πολιτικό κόμμα για να πολεμήσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται στις τάξεις του», είπε προσθέτοντας ότι η νέα πολιτική ομάδα θα έχει την πρώτη επίσημη συνεδρίασή της τις προσεχείς ημέρες: «Η πολιτική είναι καταρρακωμένη. Δεν είναι ανάγκη να είναι έτσι. Ας το αλλάξουμε».
Η Λουτσιάνα Μπέργκερ, βουλευτής του Λίβερπουλ, δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραμείνει σε ένα κόμμα «με θεσμικό αντισημιτισμό», κατηγόρησε την ηγεσία ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει το μίσος κατά των εβραίων στις τάξεις του και εξήγησε ότι αφήνει πίσω της «μία κουλτούρα μπούλινγκ, μισαλλοδοξίας και εκφοβισμού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.