- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σπάνιο ταφικό μνημείο: Ένας «εξηπλωμένος μικρός κύων» στο Αθέατο Μουσείο
Αναδύθηκε από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Ένα σπάνιο ταφικό μνημείο, ο «εξηπλωμένος μικρός κύων», είναι το 18ο αριστούργημα που αναδύθηκε από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΕΑΜ), για να παρουσιαστεί στο κοινό, στο πλαίσιο του Αθέατου Μουσείου. Πρόκειται για τη μικρή μαρμάρινη σαρκοφάγο ρωμαϊκών χρόνων με την ολόγλυφη μορφή ενός μικρού σκύλου στο κάλυμμά της.
Ο εξηπλωμένος μικρός κύων εντοπίστηκε τον χειμώνα του 1937 στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας και μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Το έργο αναδύθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ. 34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.
Η έκθεσή του στο Αθέατο Μουσείο, της επιτυχημένης δράσης του ΕΑΜ που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, πλαισιώνει την περιοδική έκθεση «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο», που εγκαινιάστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει για ένα έτος.
Από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2018, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες και κάνουν μαζί τους έναν μαγικό περίπατο στην αρχαία Αθήνα, για να γνωρίσουν τις συνήθειες των κατοίκων της και την αμείωτη αγάπη τους για τα ζώα συντροφιάς.
Οι ημερομηνίες των παρουσιάσεων είναι 14 Σεπτεμβρίου και 19 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή και 19 Αυγούστου, 16 Σεπτεμβρίου και 21 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή, στις 13:00.
Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2144856, 213 2144858, 213 2144866, 213 2144893.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η χορογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE για τη νέα της παράσταση «Bones» στην Πλύφα
Τα φαβορί πριν τις πρώτες πρόβες στη Βιέννη
Η προσωρινή «απόσταση» εξηγείται κυρίως από τα επαγγελματικά τους projects
Η φετινή περιοδεία του ξεκινά στις 27 Ιουνίου από το Δουβλίνο και περιλαμβάνει συνολικά έξι στάσεις
Τι θα δούμε σε Ηρώδειο, Επίδαυρο, Μικρή Επίδαυρο και στην Πειραιώς 260
Ένα ευρηματικό και άρτια τεκμηριωμένο πολιτικό θρίλερ
Aναφορές για ευρύτερη συνωμοσία - Προσπάθεια να αποκαλυφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι
Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τους βασικούς χαρακτήρες της εμβληματικής ταινίας του 2006
Με μια ιστορική διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο κοινού στο Sundance Film Festival για το «Κράτα με» και μιλά για την παγκόσμια γλώσσα του σινεμά και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της
Από τους στίχους του ΛΕΞ σε καρέ με μελάνι: o Δημήτρης - Κρις Αγκαράι μιλάει για την έμπνευση του επιδραστικού τραγουδιού και τη μεταμόρφωσή του σε κόμικ.
Εντυπώσεις και τα πρώτα πλάνα της «Οδύσειας» στο CinemaCon στο Λας Βέγκας
Η Μπάνου Μουστάκ αναφέρεται στην ιδιαίτερη θέση της γυναίκας στον κόσμο του Ισλάμ της Ινδίας
Με ένα αστρονομικό ποσόν βγαίνει στην αγορά η διασημότερη κατοικία στο Λος Άντζελες, έργο του αρχιτέκτονα Πιέρ Κάνιγκ
Μια ζωή θέατρο, σινεμά και καμαρίνια γεμάτα λουλούδια
«Ο κόσμος έχει ανάγκη από ρομάντζο»
Αυτό το βιβλίο να το διαβάσετε, γιατί μπορεί να σας σώσει. Αν θέλετε να σωθείτε – κι αν αντέχετε να σωθείτε.
Ο Πιτ Σίγκερ δεν έγραφε τραγούδια για να τα κρατά κανείς για τον εαυτό του
Η remastered έκδοση του κλασικού άλμπουμ κυκλοφορεί στις 26 Ιουνίου με πλούσιο αρχειακό περιεχόμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.