- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανοιχτή πρόσκληση σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο
Με ανοιχτή πρόσκληση σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο ∆ήμος Επιδαύρου εγκαινιάζουν το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο, την 1η Ιουλίου 2017, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, στις 18:00 με προσκεκλημένους για μικρές εισηγήσεις τους: Λ. Κονιόρδου, Υπουργό Πολιτισμού &Αθλητισμού, Σ. Φάμελλο, Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Β. Λαμπρινουδάκη, Καθηγητή Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Α. Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, Β. Θεοδωρόπουλο, Καλλιτεχνικό ∆ιευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.
Ο περίπατος, διάρκειας 1 1⁄2 ώρας περίπου, θα ξεκινήσει στις 18:45 ακριβώς από το Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο οδηγώντας στο αρχαίο θέατρο, στα βήματα των αρχαίων θεατών.
Στη διάρκειά του δρώμενα - έκπληξη θα κρατήσουν συντροφιά στους περιπατητές !

Το Πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μας φέρνει κοντά στην ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον μας, αξιοποιώντας ένα σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς των προγόνων μας – αρχαία μονοπάτια που ένωναν πόλεις και χωριά μεταφέροντας πλούτο και πολιτισμό!
Με τη συνεργασία του ∆ήμου κάθε περιοχής και της τοπικής κοινότητας, με μελετημένη επιλογή διαδρομών, σηματοδότηση και επικοινωνία, τα μονοπάτια γίνονται πάλι προσβάσιμα και ελκυστικά, ενώ τονώνουν την τοπική οικονομία, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές της χώρας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο περιλαμβάνει την σηματοδότηση μια σειράς 8 διαδρομών, περιπατητικών και ποδηλατικών, που δίνουν στον περιπατητή τη δυνατότητα να βιώσει τα αξιοθέατα της περιοχής – από το Λυγουριό, τα μυκηναϊκά μονοπάτια και το Ιερό Ασκληπιείου ως Παλαιά Επίδαυρο, την βυθισμένη ρωμαϊκή έπαυλη και το Μοναστήρι της Παναγίας Πολεμάρχας – με έναν τρόπο προσωπικό και ιδιαίτερο!

Για περισσότερες πληροφορίες: ellet.gr / monopatiapolitismou.gr / epidavros.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού: κα Κ. Στεμπίλη - Τηλ: 210 - 32 25 245 & 210 - 32 26 693. E-mail: sepi@ellinikietairia.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυθιστόρημα «Η βιβλιοθήκη των ανήσυχων κόσμων» του Ξενοφώντα Μπρουντζάκη (Εκδόσεις Οξύ) κυκλοφορεί στις 23 Μαρτίου
Ένα ταξίδι 2.300 ετών μέσα από τη σιωπή του τοπίου
O frontman των Metallica ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο του
Η αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη ανανεώνεται σε μια μεγάλη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με τη σκηνοθετική υπογραφή του διεθνούς φήμης Νικίτα Μιλιβόγεβιτς
Υποβρύχια ανασκαφή στο ναυάγιο του πλοίο του Έλγιν στα Κύθηρα, που πρώτη φορά εντοπίστηκε τμήμα γλυπτού από το φορτίο του πλοίου
Ήταν μια βραδιά γεμάτη νίκες, συγκίνηση και γιορτινή ατμόσφαιρα
Το «Marty Supreme» δεν πήρε ούτε ένα Όσκαρ σε 9 υποψηφιότητες
Ο Θανάσης Ζερίτης σκηνοθετεί την Έλλη Τρίγγου στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη
Από τις 3 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2026
Ο frontman του συγκροτήματος στο στόχαστρο των αρχών - Αντιδράσεις από την εβραϊκή κοινότητα
«Δεν έφυγαν για να γίνουν πλούσιοι. Έφυγαν για να επιβιώσουν.»
Ο ηθοποιός πόζαρε με το αγαλματίδιο και δεν δίστασε να μοιράσει αυτόγραφα στους εργαζόμενους
Πού ήταν σύμφωνα με τους New York Times
Ο οικοδεσπότης της βραδιάς ειρωνεύτηκε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του ηθοποιού
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διαγωνιστικό τμήμα για καλλιτέχνες και ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν
Με τους συμβολισμούς και την ηδύτητά της, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον καλλιτεχνικό κόσμο
Ποιοι είναι οι 4 ηθοποιοί που έχουν κερδίσει τρεις φορές χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία τους
Το «ευχαριστώ» στον Πολ Τόμας Άντερσον
Ο έρωτας, η Ιστορία και η ανθρώπινη μοίρα μπλέκονται σε μια μοναδική, πολυδιάστατη, θεατρική εμπειρία.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.