- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βλάσσης Μπονάτσος: 18 χρόνια από τον θάνατό του
«Μόνο στη φαντασία επιτρέπω να μου βάζει όρια»
Βλάσσης Μπονάτσος, 30 Νοεμβρίου 1949 - 14 Οκτωβρίου 2004: Η Κατερίνα Παναγοπούλου γράφει για τον Έλληνα τραγουδιστή, ηθοποιό και παρουσιαστή.
«Μόνο στη φαντασία επιτρέπω να μου βάζει όρια» έγραφε ο Βλάσης Μπονάτσος στο ημερολόγιό του.
Ηθοποιός, ρόκερ, showman, γυάλινος ήρωας της δεκαετίας του ‘90. 18 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τις 14 Οκτωβρίου 2004, από την ημέρα, δηλαδή, που έφυγε από τη ζωή από -σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν- αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.
Γιος δικαστή και καθηγήτριας πιάνου, ο Βλάσης Μπονάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1949. Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με το μουσικό συγκρότημα «Πελόμα Μποκιού». Αξέχαστη έχει μείνει η συμμετοχή του στην παράσταση Εβίτα στο πλάι της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Τα χρόνια που ακολούθησαν έπαιξε σε αρκετές ταινίες και σειρές: Ένα Ελεύθερο Κορίτσι (1973), Ο δράκος, πρόσωπο της ημέρας (1983), Τηλέ-Καννίβαλοι (1987), Πατρίς-Ληστεία-Οικογένεια (1988), Ο διάβολος και το κερατό του (1989), Δίψα (τηλεοπτική σειρά, 1990), Ο Δραπέτης (1991), Γυναίκες δηλητήριο (1993), Στον αστερισμό της γραβάτας (1993), Βίτσια γυναικών (2000), «Με το κλειδί στο χέρι» στην ΕΡΤ, τις «Κόντρες», «Βλας Μπακ», «Άλλα Κόλπα», «Με φόρα», «Πάμε για άλλα». Σταθμός στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του σε μία από τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης τους «Απαράδεκτοι», με τον Γιάννη Μπέζο, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Δήμητρα Παπαδοπούλου.
Ο Μπονάτσος είχε το δικό του ύφος και στιλ, ανέτρεψε τους κανόνες της τηλεοπτικής γλώσσας, δημιούργησε σχολή.
Στα ελαττώματά του οι συνεργάτες του τού καταλόγιζαν ασυνέπεια «στα όρια του μύθου!». Αλλά «δεν ήταν σκόπιμη» σπεύδουν να διευκρινίσουν. Ο Βλάσης είχε μέχρι την τελευταία στιγμή μια γνήσια παιδικότητα. Όπως έλεγε ο ίδιος «αργώ, αλλά τη δουλειά τη βγάζω πολύ πιο γρήγορα από τους άλλους, όλοι γελάνε και τελικά έτσι περνάμε καλά».
Στο ημερολόγιό του έγραφε: «Δεν πιστεύω ότι τα πράγματα τελειώνουν. Πιστεύω ακράδαντα ότι εξελίσσονται, αλλάζουν, αναπτύσσονται και ξεκινούν και πάλι από την αρχή»
Όπως έχει διηγηθεί η σύζυγός του Μάρθα Κουτρουμάνου «η κόρη του του έγραφε γράμματα και τα έβαζε στις γλάστρες. Μην ανησυχείς μαμά –μου έλεγε- ο μπαμπάς έχει πάει με τους αγγέλους και μη σου πω ότι είναι και αρχηγός των αγγέλων»
Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αστέριος Πελτέκης σκηνοθετεί το έργο του Αριστοφάνη
Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας αναδεικνύεται πλέον μοναδικά
Ο Βρετανός ηθοποιός επιβεβαίωσε την επόμενη ταινία του μετά την «Οδύσσεια»
Μέσα από τα μάτια της Άννας, το οικογενειακό δράμα ασκεί αλληγορική κριτική στην καταπίεση της φρανκικής περιόδου
Η συνέχεια της επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας υπόσχεται νέες οικογενειακές ανατροπές
Το ιστορικό κτίριο Γ αναβαθμίζεται σε έναν νέο, πλήρως εξοπλισμένο θεατρικό χώρο
Η νέα ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν εντυπωσιάζει οπτικά και έχει ενδιαφέρουσες ιδέες, με τη βία να αποδυναμώνει κάπως την ουσία της
Μια συζήτηση για τις ιστορίες που γεννιούνται από την εμπειρία, αλλά αποκτούν τη δική τους, αυτόνομη ζωή μέσα στη λογοτεχνία
Ζητούν μποϊκοτάζ πριν τις συναυλίες
Δύο καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές σε Αμύνταιο και Νάουσα, μια μοναδική εμπειρία θερινού σινεμά μέσα στη φύση
«Στον δρόμο μάς φωνάζουν αλλιώς»: Μια ιστορία για το πώς είναι να ζεις ως δύο διαφορετικοί άνθρωποι, μέσα και έξω από το σπίτι, και για όσα κληροδοτεί αυτή η αυτολογοκρισία στα παιδιά
Τι αποκάλυψε ο ηθοποιός
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου αποχαιρετά το αθηναϊκό κοινό με μια μεγάλη γιορτή
Μια χιουμοριστική «διάκριση» που δείχνει τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της αρχιτεκτονικής στις βρετανικές πόλεις
15 συγγραφείς και 12 εικαστικοί από επτά χώρες θα πλημμυρίσουν το νησί
Η ατομική της έκθεση παρουσιάζεται στο Παλαιό Σχολείο του Κάστρου, στη Σίφνο
Η σπουδαία τραγουδίστρια πέθανε σε ηλικία 91 ετών στο Γηροκομείο Αθηνών
Ποιες είναι οι παράμετροι σ’ αυτό το εξωφρενικό πείραμα που ονομάζουμε συνείδηση του εαυτού;
Η κατασκευή ήταν φτιαγμένη από χαρτόνι και τοποθετημένη πάνω σε μια μικρή πλατφόρμα με τέσσερις τροχούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.