Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 320

(Μέλος του συλλόγου για τη βελτίωση της ελαστικότητας των μανικιών στα πουλόβερ, ώστε να αποφεύγεται το ξεχείλωμά τους με το σήκωμα των μανικιών)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 320
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9427-21363.jpg

● Πώς ζητάς να σου γεμίσουν το ρεζερβουάρ σε ένα βενζινάδικο EKO;

● «Γεμίστε το απλή αμόλυβδη …όλυβδη …όλυβδη …όλυβδη…

● To «αξίωμα του Νησιού»: Όσο περισσότερο καιρό αντέχει ένα σίριαλ στις αποθεωτικές λυγμωδίες μιας «μεσημεριανατζούς», τόσο πιο καλό είναι.

Το «αξίωμα της Μεσημεριανατζούς»: Όσο πιο πολύ απέχει ένα σίριαλ από τα φτηνιάρικα extensions σου και την ντεκαπάζ σου, με τόσο περισσότερη υστερία πρέπει να το αποθεώνεις για το «πόσο συγκλονιστικά συγκινητικό είναι».

● Διότι είναι η μόνη ελπίδα να μη συνειδητοποιήσουν οι πελάτες σου ότι σε αυτή τη ζωή, η «μεσημεριανατζού» και το «Νησί» είναι δύο εξ ολοκλήρου αντίθετα πράγματα όπου το ένα καταργεί το άλλο.

● Ο Ιστορικός του μέλλοντος θα διαπιστώσει ότι την ιστορική περίοδο που διανύουμε υπήρξαν κάποιοι συνάνθρωποί μας που ασκούσαν το επάγγελμα του «Καραμανλοσκόπου».

● Και ξόδεψαν τη ζωή τους εξηγώντας τι ήθελε να πει και τι μηνύματα ήθελε να στείλει με τις εμφανίσεις του ο Κώστας Καραμανλής, σε ανθρώπους που δεν έδιναν δεκάρα.

Απορία: Αφού η λέξη «Ντινγκιντάνγκας» υπήρχε πολύ πριν από τους Disquared², πώς ήξερε τον «Ντιν» και «Νταν» αυτός που την εμπνεύστηκε από αυτούς;

● Μετά τα «Πετρέλαια του Αιγαίου» και το «Ουράνιο της Πίνδου», ο «Θησαυρός του Αλή Πασά» θα μηδενίσει το εξωτερικό μας χρέος.

Μετάφραση: Άλλη μια ευκαιρία στον Θεό της Ελλάδας να αποδείξει ότι ταινίες όπως ο «Θησαυρός του μακαρίτη» ή το «Σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από την κρίση» είναι βγαλμένες από τη ζωή.

● Λέγεται και «ΑΝΑ», από τα αρχικά της φράσης «Αθάνατο Νεοελληνικό Αυτοπαραμύθιασμα».

● Και σύμφωνα με τους γιατρούς, προέρχεται από μια αντανακλαστική ορμονική αντίδραση του ανθρώπου μπροστά στον κίνδυνο να χρειαστεί να δουλέψει κανονικά. 

Φράση που συνοψίζει τα ελληνικά μαγειρικά reality: «Λυπάμαι, αυτό δεν είναι Ριζότο…!» Γκα-γκανννν (μουσική αγωνίας).

Η αιτία: Ποτέ στη νεότερη ελληνική Ιστορία, τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν ανησύχησαν επειδή ένα ριζότο δεν ήταν «χυλωμένο» σωστά.

Η συμβουλή: Get over it! Ένα ρημαδοριζότο είναι. Όχι αποτελέσματα βιοψίας!

Δήλωση Τσιτουρίδη Νο1: «Δεν ζημιώθηκε το δημόσιο από το ομόλογο των ταμείων». Άρα το ομόλογο ήταν κάτι σωστό.

Δήλωση Τσιτουρίδη Νο2: «Κανείς δεν ήξερε για το ομόλογο». Άρα, το ομόλογο (που ήταν κάτι σωστό, σύμφωνα με τη δήλωση Νο1), το έφτιαξε μόνη της η «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», χωρίς να το γνωρίζει κανένας υπουργός.

Συνδυαστικό συμπέρασμα: Η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή πήρε δημιουργική πρωτοβουλία και έκανε κάτι καλό για το Δημόσιο ερήμην των υπευθύνων. Άρα ο επικεφαλής της Ακρόπολης Χρηματιστηριακής θα ήταν ιδανικότερος για υπουργός.

● Κρίμα που είναι φυλακή!

● Για ποιον ακριβώς λόγο διαμαρτύρεται ο Γιώργος Βουλγαράκης; Εφόσον η παραπομπή του από την εξεταστική επιτροπή είναι νόμιμη, δεν είναι και ηθική;

Φιλότιμος: Εκείνος που όταν βγαίνει για ψώνια πλησιάζει στο πρόσωπό του τα καρτελάκια με τις τιμές και τα φιλάει.  

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας: Επιτόπιος ελεγκτής του Υπουργείου Υγείας, για παραβάσεις νόμου περι απαγόρευσης του καπνίσματος

nikos.zachariadis@gmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ