- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εύα Καϊλή: «Θα πάω να ζήσω στην Ιταλία» – Αιχμές κατά ΕE και ΠΑΣΟΚ
Εξήγησε πάντως ότι αυτό δεν θα γίνει εξαιτίας του Φραντσέσκο Τζιόρτζι
Εύα Καϊλή: Θα ζήσει στην Ιταλία μετά μετά τη λήξη της θητείας της στο Ευρωκοινοβούλιο είπε σε συνέντευξή της
Στην ιταλική Corriere Della Sera έδωσε συνέντευξη η Εύα Καϊλή και αποκάλυψε την πρόθεσή της να ζήσει στην Ιταλία. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αρκετό καιρό μετά την τελευταία της εμφάνιση αφήνει, μεταξύ άλλων, αιχμές για τη στάση της Ευρωβουλής και της προέδρου της, Ρομπέρτα Μέτσολα, αλλά και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις διώξεις για το Qatargate.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Εύα Καϊλή υπογράμμισε: «Θεωρώ εξωφρενική τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έναν τόσο αντισυνταγματικό περιορισμό, όπως αυτός του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα διέρρευσαν έντεχνα» Αφήνει μάλιστα αιχμές για την πολιτική της παράταξη, τονίζοντας πως «ελπίζοντας σε πολιτικό πλεονέκτημα, η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και οι Σοσιαλδημοκράτες, αντί να υπερασπιστούν τα θεσμικά όργανα, προσπάθησαν, πριν από τις εκλογές, να κρύψουν την αδυναμία τους να σεβαστούν τις αρχές της ΕΕ» ενώ πρόσθεσε: «Έχει δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, που επιτρέπει στο δικαστικό σώμα να παρεμβαίνει στην πολιτική, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου».
Στη συνέχεια η Εύα Καϊλή ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του Ιουνίου: «Ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούσαν να δουν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο, αλλά η απαγόρευση να μιλάω γι' αυτήν την υπόθεση καθιστά αδύνατο για μένα να είμαι ακόμη και υποψήφια».
Τα σχέδια της Εύας Καϊλή για το μέλλον
Όσο για το μέλλον της η Εύα Καϊλή ανέφερε οτι «θα επικεντρωθώ στην τεχνολογική πολιτική και αν τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένω, βλέπω το μέλλον μου στη δέσμευσή μου για τις γυναίκες και τα παιδιά που πέφτουν θύματα αστοχιών του συστήματος».
Σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει στο Βέλγιο ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα, είπε «μάλλον θα μετακομίσω στην Ιταλία. Επειδή είναι μια χώρα που τη θεωρώ πατρίδα για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη όπως «εγγύηση» που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιταλία υπάρχουν κάποια κόμματα που αντιτίθενται σε δίκες με πολιτικά κίνητρα και ζητούν σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας ανεξάρτητα από το κόμμα του κατηγορουμένου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Τι ώρα εμφανίζονται τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Σε 1,5 λεπτό ήταν στα επείγοντα ο καρδιολόγος» - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Τι διαφορετικό θα έγραφε ένας σατιρικός συγγραφέας αν προσπαθούσε να σατιρίσει έναν πολιτικό; Τι πιο αστείο από έναν πολιτικό που θεωρεί ασήμαντο το ότι πουλούσε παπά για τις σπουδές του;
Πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια
Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το κράτος δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.