Πολιτικη & Οικονομια

Κύκλοι Υπουργείου Άμυνας: Περιμένουμε «θερμό καλοκαίρι» με απειλές σε νησιά και Έβρο

«Με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύκλοι Υπουργείου Άμυνας: Περιμένουμε «θερμό καλοκαίρι» με απειλές σε νησιά και Έβρο
Κύκλοι Υπουργείου Άμυνας: Περιμένουμε «θερμό καλοκαίρι» με απειλές σε νησιά και Έβρο © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Κύκλοι του Υπουργείου Άμυνας ανέφεραν πως το καλοκαίρι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει υβριδικού τύπου απειλές από την Τουρκία.

Την ανησυχία τους για ενδεχόμενες υβριδικού τύπου απειλές μέσα στο καλοκαίρι, εξέφρασαν κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση, απ’ όπου και αν προέρχονται» τονίζουν πηγές του Υπουργείου Άμυνας σε συνομιλία τους με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Αυτές οι «υβριδικές απειλές», όπως αναφέρουν από το Υπουργείο Άμυνας, μπορεί να είναι η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία ή ακόμη και δασικές φωτιές.

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα θέσουμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας

Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα της κλιμακούμενης εσχάτως τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου.

«Θα ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόσφατη έντονη προκλητικότητα της Τουρκίας και τις επιπτώσεις, που αυτή έχει στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μία χώρα, που έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και φυσικά έχουμε επενδύσει ακόμη περισσότερο στην αποτρεπτική μας δυνατότητα, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας. Ένα από τα θέματα συζήτησης μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ ήταν η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας.

«Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου. Επίσης, ο ΥΠΕΞ Δένδιας ενημέρωσε τον ομόλογό του για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις του στα Δυτικά Βαλκάνια», σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ