- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην περιφορά του Επιταφίου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Στους Ασκητές Ροδόπης
Οι επισκέψεις της ΠτΔ σε οικισμούς του νομού
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην περιφορά του Επιταφίου στους Ασκητές Ροδόπης. Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε χωριά του νομού.
Στην περιφορά του Επιταφίου σε ένα μικρό χωριό του Νομού Ροδόπης, τους Ασκητές, όπου το 1926 εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από την Καππαδοκία, φέρνοντας μαζί τους την παράδοση αιώνων, παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022.
Την κα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται από το 1899, ενώ στην περιφορά συμμετείχαν οι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης της Ν.Δ και Τάκης Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Στους Ασκητές οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 45, κυρίως ηλικιωμένοι. Κρατάνε ζωντανές τις μνήμες των προγόνων τους και τις παραδόσεις της Καππαδοκίας και εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Η περιφορά έγινε στην πλατεία του χωριού και υπήρχε στρατιωτική μουσική και στρατιωτικό τμήμα απόδοσης τιμών.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με κατοίκους χωριών σε Ροδόπη και Έβρο
Νωρίτερα, το Μικρό Δέρειο, το Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου και το Θρυλόριο του νομού Ροδόπης επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί της δεύτερης μέρας της τετραήμερης περιοδείας της στη Θράκη.
Πρώτος σταθμός ήταν το Μικρό Δέρειο, όπου στην πλατεία του χωριού την υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και κάτοικοι.
Στο Μεγάλο Δέρειο η κα Σακελλαροπούλου έγινε δεκτή από τις τοπικές αρχές και κατοίκους και περπάτησε στο χωριό. Έξω από το τέμενος συνάντησε τον τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά και εκπροσώπους της Βακουφικής Επιτροπής, οι οποίοι της πρόσφεραν μια χειροποίητη ελληνική σημαία.
Επόμενος σταθμός ήταν το Θρυλόριο Ροδόπης, ένα χωριό στο οποίο έχουν εγκατασταθεί Πόντιοι πρόσφυγες. Εκεί την υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, οι βουλευτές της Ν.Δ Ευριπίδης Στυλιανίδης, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάκης Χαρίτου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Αποστολίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρύσα Μαυρίδου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.