Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου για Χρόνη Μπότσογλου: «Βαθύτατα υπαρξιακός»

Αποτύπωσε τον φόβο της φθοράς και το καταστροφικό πέρασμα του χρόνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Ένθετη: Χρόνης Μπότσογλου
Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Ένθετη: Χρόνης Μπότσογλου © EUROKINISSI

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον Χρόνη Μπότσογλου, «έναν από τους πλέον σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε με θερμά λόγια για τον Χρόνη Μπότσογλου, τον σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο και εικαστικό, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

«Βαθύτατα υπαρξιακός, εμβάθυνε στο αίνιγμα του ανθρώπινου σώματος, ποιητικό αίτιο της στοχαστικής ζωγραφικής του, αποτυπώνοντας με τον χρωστήρα του την τρωτότητα, τον φόβο της φθοράς, το καταστροφικό πέρασμα του χρόνου και την ανθεκτικότητα της μνήμης» ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο συλλυπητήριο μήνυμά της.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Χρόνη Μπότσογλου - Η δήλωση για τον θάνατό του

«Αποχαιρετάμε σήμερα έναν από τους πλέον σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, από τους πρωταγωνιστές του ύστερου μοντερνισμού, έναν «κριτικό ρεαλιστή», όπως αυτοχαρακτηριζόταν.

» Εμπνευσμένος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, λάτρης της ποίησης και του πεζού λόγου, άνθρωπος δοτικός και γενναιόδωρος, υπηρέτησε με αφοσίωση την τέχνη και τη διδασκαλία της.

» Βαθύτατα υπαρξιακός, εμβάθυνε στο αίνιγμα του ανθρώπινου σώματος, ποιητικό αίτιο της στοχαστικής ζωγραφικής του, αποτυπώνοντας με τον χρωστήρα του την τρωτότητα, τον φόβο της φθοράς, το καταστροφικό πέρασμα του χρόνου και την ανθεκτικότητα της μνήμης.

» Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Χρόνη Μπότσογλου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Τον Χρόνη Μπότσογλου αποχαιρέτησαν επίσης η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού​.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ