Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Δεν μας ανησυχεί η άνοδος ΚΙΝΑΛ-Αντίπαλος ο Μητσοτάκης

«Επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αλέξης Τσίπρας: Η συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ - Τι λέει για την ακρίβεια, την άνοδο του ΚΙΝΑΛ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, και μεταξύ άλλων είπε ότι «δεν ανησυχεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ», ενώ λίγο αργότερα υποστήριξε ότι ο «αντίπαλός μας είναι ο κ. Μητσοτάκης». 

«Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο που στη χώρα μας έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του φαινομένου, ακολούθησε πολιτική που αποδυνάμωσε την κρατική παρέμβαση. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας με διαστάσεις μονιμότητας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε βαθμό που υπάρχει σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό πρόβλημα», είπε στους δημοσιογράφους της εκπομπής «Αταίριαστοι». 

«Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι «επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος, αντίθετα μειώσαμε τον ΦΠΑ της ενέργειας στον κατώτατο συντελεστή το '19». Ανέφερε ότι είμαστε μεταξύ των τριών πιο ακριβών τιμών ρεύματος στην Ευρώπη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα ανακτήσει το "Δ" (σ.σ. δημόσια) στη λειτουργία της, ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρξει εντολή να παγώσουν τα τιμολόγια, θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνουν έλεγχοι. Πρόσθεσε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα απ' το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη, ενώ σχολίασε ότι «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αν είχαν επιλεγεί άλλες πολιτικές».

 

Αλέξης Τσίπρας: Τι είπε για τη στάση του Παύλου Πολάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό και θα ακούγονται όλες οι απόψεις. «Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη αντί να με ρωτάει μέσω δημοσιογράφων, να έρθει εδώ να κουβεντιάσουμε. Ο Παύλος Πολάκης έχει τη διαδρομή του, δεν συμφωνώ πάντα με όσα λέει, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα λουλούδια ανθίζουν, όπως έλεγε ο πρόεδρος Μάο». 

Αλέξης Τσίπρας: Η απάντησή του για το... εμπάργκο 2,5 χρόνων στον ΣΚΑΪ

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ μετά από 2,5 χρόνια, απαντώντας στους παρουσιαστές για το λόγο που δεν τον παραχώρησε συνέντευξη νωρίτερα. 

«Όταν με προσκαλείτε έρχομαι. Άργησα λίγο, καθώς η πρόσκληση υπήρχε αρκετούς μήνες, αλλά ανταποκρίθηκα. Δεν υπήρξε επιλογή να μην έρθω» και συμπλήρωσε σχετικά με τον ΣΚΑΪ λέγοντας ότι θεωρεί πως έχει έντονη άποψη αλλά, όπως είπε, είναι δικαίωμά του. «Σχεδόν όλοι οι σταθμοί διαμορφώνουν μια μεροληπτική στάση, δεν υπάρχει άλλη άποψη». 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ