Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό Γεωργαντά: «Να τον χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης»

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την αλλαγή ηγεσίας στο Αγροτικής Ανάπτυξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Γεωργαντάς είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ρουσφετολογία και παλαιοκομματισμό»

Αναφορά στον Γιώργο Γεωργαντά, τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας τον για «ρουσφετολογία και παλαιοκομματισμό».

Ο κ. Γεωργαντάς παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Σπήλιο Λιβανό που παραιτήθηκε. Είχε προηγηθεί η δημοσίευση βίντεο που «έκαψε» τον κ. Λιβανό και προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται: «Δεν πέρασαν λίγα λεπτά από την παραίτηση του κ. Λιβανού κι ένα νέο κρεσέντο ρουσφετολογίας και παλαιοκομματισμού είδε το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τον αντικαταστάτη του, τον κ. Γεωργαντά.

» Σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ φαίνεται να λέει ότι οι τοπικές οργανώσεις πρέπει να υπενθυμίσουν πριν από τις εκλογές σε πρώην ψηφοφόρους της ΝΔ, το γεγονός ότι ωφελήθηκαν από τις κυβερνήσεις της, είτε με διορισμούς, είτε με συμβάσεις.

» Για να δούμε αν ο κατά τα άλλα εύθικτος κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει και τον νέο του υπουργό. Λίγο δύσκολο βέβαια, γιατί αν ήταν έτσι θα έπρεπε να πάνε όλοι μαζί στα σπίτια τους».

Την Τρίτη η ορκωμοσία Γεωργαντά στο Προεδρικό Μέγαρο

Όπως ανακοινώθηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ορκιστεί αύριο Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 στις 13.30 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γεώργιος Γεωργαντάς ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει την παραίτηση Λιβανού, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή «δεν μπορεί να κρύψει την ακραία ψηφοθηρία της ΝΔ σε βάρος πολιτών με αφορμή φυσικές καταστροφές».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ