Πολιτικη & Οικονομια

Διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής εξαιτίας του Πολάκη

«Δεν συμμορφώνεστε; Σας ανακάλεσα στην τάξη. Σας ανακαλώ τον λόγο» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSII)
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSII)

Ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να αναφερθεί στο θέμα της υπόθεσης Novartis, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Το θέμα της Ολομέλειας ήταν η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη». Ωστόσο, όταν πήρε τον λόγο ο κ. Πολάκης, αναφέρθηκε στους νεκρούς από την πανδημία και στη συνέχεια επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου αφαίρεσε τον λόγο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ διέκοψε τη συνεδρίαση, θέτοντας θέμα για μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ζητώντας από τον πρόεδρο του Σώματος να λάβει την τελική απόφαση.

«Δεν συμμορφώνεστε; Σας ανακάλεσα στην τάξη. Σας ανακαλώ τον λόγο. Δεν γίνονται αυτά. Σας στέρησα τον λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο, διακόπτεται η συνεδρίαση για πέντε λεπτά. Να κληθεί ο πρόεδρος για να υποβάλει μομφή κατά συναδέλφου εάν το κρίνει» ακούστηκε να λέει ο κ. Αθανασίου.

Ο διάλογος Πολάκη-Αθανασίου

Πολάκης: σήμερα είχαμε 128 νεκρούς της σημερινής καταμέτρησης . Το χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Φέρτε τα μονοκλωνικά. Προμηθευτείτε πιο γρήγορα τα αντιικα όπως της Πφιζερ.

Πάμε στο σκάνδαλο Νοβάρτις. Υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση Γεωργιάδη που ζήτησε να του πούμε συγγνώμη. Δεν θα σου πούμε συγγνώμη. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται

Σήμερα καταθέσαμε αίτηση να μας δημοσιοποιηθεί η απόφαση αρχειοθέτησης. Δεν είναι αθώος. Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση

Δεν είναι ιδιωτική διαφορά. Αφορά υπουργούς και πολιτικούς και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

Μιλάμε για σκάνδαλο στο οποίο η Νοβέρτις ήρθε σε συμβιβασμό με ΗΠΑ και πλήρωσε γιατί στην Ελλάδα δωροδοκούσε πολιτικούς αξιωματούχους. Και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λέει η απόφαση αρχειοθέτησης … Πάμε στα συγκεκριμένα στοιχεία. Λέει ότι ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε προνομιακά για την Νοβάρτις. Πάμε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι 2 από τους 3 εισαγγελείς

Οι άλλες εταιρίες κατακρημνίστηκαν και η Νοβάρτις είχε πτώση μόνο 7%

Αθανασίου: Πηγαίνατε στο θέμα της συνεδρίασης

Πολάκης: πάτε να με κόψετε.

Αθανασίου: κάντε μια επίκαιρη ερώτηση να σας απαντήσει ο Γεωργιάδης. Θα σας κλείσω το μικρόφωνο. Σας υπενθυμίζω τον κανονισμό. Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του προεδρείου θα σας αφαιρέσω το λόγο

Πολάκης: κ. Γεωργιάδη αυτό ζητήσατε;

Αθανασίου: Αφήστε τα αυτά αν δεν σταματήσετε θα εφαρμόσω τον κανονισμό

Πολάκης: Αυτός είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου

Αθανασίου: θα μάθετε να σέβεστε τον κανονισμό

Πολάκης: κ. Γεωργιάδη επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε βάλατε τον πρόεδρο να με κόψει;

Αθανασίου: θα σας ανακαλέσω στην τάξη. Μπείτε στο νομοσχέδιο.

Πολάκης: παίρνει 130 και χάνει 130 η Νοβάρις. Οι άλλοι πουλάνε 50 και παίρνουν 28. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;

Αθανασίου: σας ανακαλώ στην τάξη. (Σηκώθηκε όρθιος) Σας ανακαλώ

Πολάκης: πάμε παρακάτω

Αθανασίου: θα διακόψω την Βουλή. Θα καλέσω τον ΠτΒ να σας απευθύνει μομφή

Πολάκης: Καλέστε τον. Θαυμάστε πρόεδρο. Εξευτελισμός Ελληνικού κοινοβουλίου

κύριε Γεωργιάδη σας τα λέω από εδώ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ