Πολιτικη & Οικονομια

Πρόταση μομφής: «Όχι» Τασούλα στο αίτημα Ανδρουλάκη

Αρνήθηκε να δώσει αίθουσα στο ΚΙΝΑΛ για να συνεδριάσει η Κ.Ο.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πρόταση μομφής: Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή - Το προεδρείο αρνήθηκε το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (28/1) στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα το προεδρείο αρνήθηκε το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να παραχωρηθεί η «μικρή» αίθουσα, για να γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να συμμετέχει στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, καθότι δεν είναι βουλευτής, οπότε τον αντικαθιστά ο Μιχάλης Κατρίνης.

Πρόταση μομφής – Βουλή: Αντίδραση Κατρίνη για το «όχι» Τασούλα

Τη διαμαρτυρία του για τη μη παραχώρηση αίθουσας του κοινοβουλίου, την Κυριακή το μεσημέρι, εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απάντησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, την ίδια στιγμή που αρχίζουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, κατά τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Κωνσταντίνος Τασούλας
Κωνσταντίνος Τασούλας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Στη, δε, περίπτωση που παραχωρήθηκε αίθουσα, για συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή άρχιζε πριν την έναρξη νομοθετικής διαδικασίας στην ολομέλεια της Βουλής», είπε ο κ. Τασούλας.

«Θεωρώ ότι η ταυτόχρονη διαδικασία είναι - αν μη τι άλλο - προβληματική, για τη βαρύτητα της διαδικασίας και η πρακτική αυτή πρέπει να λυθεί στη διάσκεψη των προέδρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι «πρέπει να διαφυλαχθεί μια κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως είναι η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ