Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές

«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τις μεγαλύτερες ηλικίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανδρουλάκης: Στόχος μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές
Νίκος Ανδρουλάκης © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος στις επόμενες εκλογές να προκύψει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

Ο Νίκος Ανδρουλακης παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος ΑλλαγήςΜιλώντας στον ALPHA, ο κ. Ανδρουλάκης, όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι στόχος του ιδίου και του κόμματός του είναι από τις επόμενες εκλογές να προκύψει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα δώσει προοπτική στη χώρα, για τους νέους, με διαφάνεια, αξιοκρατία και βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πως με την πολιτική που ακολουθούν επιδιώκουν τον «τοξικό δικομματισμό».

Ανδρουλάκης: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τις μεγαλύτερες ηλικίες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ συμφώνησε με το άνοιγμα των σχολείων. «Έγινε σε όλη την Ευρώπη, αλλά με πολύ αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ζήτησε να υπάρχουν πολλά σημεία με δωρεάν  PCR, αλλά διευκρίνισε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν διενέργεια των μοριακών τεστ «δεν υπάρχει σε καμία χώρα». Μιλώντας μάλιστα για το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, επεσήμανε ότι η μεταδοτικότητα της Omicron σημαίνει πολύ περισσότερα τεστ, πράγμα που οδηγεί τους πάντες στα rapid test. 

Ανδρουλάκης - Βία στα πανεπιστήμια και Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, όπως συνέβη με την επίθεση εις βάρος καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου το μεσημέρι της Τρίτης, δήλωσε ότι είναι καταδικαστέα κάθε μορφή βίας και πως τα ΑΕΙ είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Ειδικότερα, για το επίμαχο ζήτημα της συγκρότησης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι είναι αντίθετος και αντιπρότεινε να γίνει ό,τι και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., όπου εταιρείες σεκιούριτι που έχουν προσληφθεί να φυλάνε το χώρο, για τη διενέργεια παράνομων πράξεων ειδοποιούν την αστυνομία. Ταυτόχρονα, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, πως απέτυχε στα όσα εξήγγειλε.

ΚΙΝΑΛ: Έρχονται αλλαγές στο νέο ηγετικό σχήμα 

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει αλλαγές και τοποθετήσεις προσώπων που θα αποτελέσουν το νέο ηγετικό σχήμα στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο θα υποστηρίζει τη δέσμευσή του για ανανέωση και ενότητα.

«Και ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Λοβέρδος και όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι θα έχουν ρόλο, συνδυάζοντας την εμπειρία με την ανανέωση και τελικό στόχο την ενίσχυση και διεύρυνση της παράταξης», κατέληξε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Ζωντανά στον Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ