1821 Digital Gallery

Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση στο μνημόσυνο (βίντεο)

Μνημόσυνο για τη Φώφη Γεννηματά στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, 40 ημέρες μετά τον θάνατό της
Μνημόσυνο για τη Φώφη Γεννηματά στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, 40 ημέρες μετά τον θάνατό της © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Ποιοι ήταν παρόντες - Αποκαλυπτήρια για τη νέα πρόσοψη στη Χαριλάου Τρικούπη
  • A-
  • A+
0
Το μνημόσυνο για τη Φώφη Γεννηματά στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης. Η τελετή για την ανακαίνιση στην είσοδο της Χαριλάου Τρικούπη.

Τελέστηκε το μνημόσυνο για τη Φώφη Γεννηματά στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. 40 ημέρες μετά την ημέρα που πέθανε η Φώφη Γεννηματά, συγγενείς και φίλοι πήγαν στο Α' Νεκροταφείο για το μνημόσυνο.

Ανάμεσά τους ο σύζυγος και τα παιδιά της, οι συνεργάτες της Μανώλης Όθωνας, Χρήστος Πρωτόπαπας, καθώς και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Στο μνημόσυνο παρόντες ήταν επίσης οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδος, Π. Γερουλάνος, Π. Χρηστίδης. Ο Χ. Καστανίδης βρίσκεται στη Λάρισα.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κ. Γείτονας, ο Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο Θανάσης Τσούρας και ο Κώστας Λαλιώτης.

Σχετικα
Εύα Καϊλή: Εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Εύα Καϊλή: Εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στις δηλώσεις που έκαναν οι Γ. Παπανδρέου, Π. Γερουλάνος, Κ. Γείτονας, Α. Λοβέρδος και Π. Χρηστίδης επεσήμαναν την πολιτική παρακαταθήκη ενότητας που άφησε πίσω της η Φώφη Γεννηματά και αναφέρθηκαν στη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη της με τον καρκίνο.

Στο Α’ Νεκροταφείο το 40ήμερο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

Η νέα πρόσοψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Η αλλαγή στην είσοδο του κτιρίου στη Χαριλάου Τρικούπη

Αμέσως μετά οι περισσότεροι εκ των παρόντων πήγαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου αποκαλύφθηκε η ανακαινισμένη πρόσοψή του κτιρίου.

Σχετικα
Νίκος Ανδρουλάκης: Θετικό τεστ με ανοιχτά ερωτήματα
Νίκος Ανδρουλάκης: Θετικό τεστ με ανοιχτά ερωτήματα

Το συγκεκριμένο έργο είχε ξεκινήσει η Φώφη Γεννηματά,εγκρίνοντας τα σχέδια που ετοίμασε η αρχιτέκτονας και πρώην βουλευτής, και μέλος της Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ, Νίκη Φούντα. Παρόντες ήταν οι 4 εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ (Γ. Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Π. Γερουλάνος και Π. Χρηστίδης).

Ο στενός της συνεργάτης και διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης μίλησε για «το "πατρικό" μας σπίτι -το "πατρικό" σπίτι όλων όσων συνδεθήκαμε και συνεχίζουμε με το ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη ιστορική του διαδρομή». Και πρόσθεσε: «Έγινε, όμως, το σπίτι και όσων φίλων και συναγωνιστών συμπορευτήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής, που με τόση πίστη και επιμονή προώθησε η Φώφη Γεννηματά».

«Ήθελε να το αποκαλύψει η ίδια , ως μια μικρή έκπληξη, αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης μας. Αλλά μας πρόλαβαν τα απροσδόκητα γεγονότα. Η Φώφη Γεννηματά δεν θα' ρθει σήμερα. Δεν είναι μαζί μας. Δεν πρόλαβε .Έφυγε ..Είμαστε εδώ σήμερα, για να αποκαλύψουμε αυτή τη μικρή έκπληξη που είχε αποφασίσει Εκείνη . Αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, όπως το ήθελε. Εμείς όλοι, όμως, την αφιερώνουμε σήμερα και στη μνήμη της» υπογράμμισε ακόμη ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Η νέα πρόσοψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπή
Η νέα πρόσοψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπή © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Το Κίνημα Αλλαγής, που ως συνασπισμός κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, με πυρήνα πάντα το ΠΑΣΟΚ, ήταν στρατηγική επιλογή για την ενότητα του κατακερματισμένου χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Ήταν, όμως και τέκνο της ανάγκης στα χρόνια τα δίσεκτα για το κόμμα μας» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στον συμβολισμό που έχει το ΠΑΣΟΚ και τις μνήμες και αναμνήσεις που έχει δημιουργήσει σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.

Όπως είπε, «είναι μνήμες εγερτήριες, μνήμες τροφοδότριες των προσδοκιών μας, μνήμες προωθητικές των διεκδικήσεων μας για ένα καλύτερο μέλλον. Και κάτι ακόμη: οι μνήμες μας είναι ζωντανές και για να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας που δεν πρέπει να επαναληφθούν».

Μανώλης Όθωνας για Φώφη Γεννηματά: «Κανείς δεν θα μπορέσει να παραδώσει στη λήθη όσα κατάφερες»

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας μιλώντας συγκινησιακά φορτισμένος και απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο στην εκλιπούσα Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τόνισε την παρακαταθήκη για την ενότητα της παράταξης που είναι το μείζον για τον επόμενο πρόεδρο.

«Κανείς δεν θα μπορέσει να παραδώσει στη λήθη όσα κατάφερες να εγγράψεις ως υποθήκη για τη χώρα, την Πολιτική και την παράταξή μας. Αυτό -καλό για τους ίδιους θα είναι- να το αποδεχθούν έστω και τώρα όσοι συστηματικά σε στοχοποιούσαν και επιχειρούσαν να σε απαξιώσουν. Γιατί όσοι επιμένουν ακόμα και μετά το θάνατο σου, απλά φαίνονται τόσο μικροί απέναντι στο δικό σου μεγαλείο» υπογράμμισε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για πρόσφατα δημοσιεύματα εις βάρος της Φώφης Γεννηματά, σχολιάζοντας: «Παρότι προσπάθησαν να αφήσουν στη σκιά την πολιτική σου παρουσία, υπερτονίζοντας το ανθρώπινο δράμα σου, η πολιτική σου προσφορά στη χώρα και στη παράταξη, ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται».

Έθεσε, μάλιστα, και το στοίχημα για τον επόμενο πρόεδρο αναφέροντας: «Τώρα διαμορφώνονται οι κοινωνικές συνθήκες και οι πολιτικές προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα της παράταξης. Και βέβαια αναγνωρίζουν ότι η Φώφη Γεννηματά παρέλαβε αυτήν την παράταξη, απαξιωμένη και κατακερματισμένη και δημοσκοπικά στο 2,8% τον Ιούνιο του 2015. Ο επόμενος πρόεδρος θα την παραλάβει πάνω από το 10%. Μια παράταξη που έχει ξανά καθαρή πολιτική ταυτότητα σε προοδευτική κατεύθυνση, με σημαντικά ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό και ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα της χώρας».

«Με σεβασμό στο ΠΑΣΟΚ όχι με εύκολα λόγια αλλά με δύσκολες αποφάσεις. Το κράτησες ζωντανό, υπερασπίστηκες το έργο και την προσφορά του στον τόπο σε όλη του την διαδρομή, αναγνωρίζοντας την θετική συμβολή όλων των προκατόχων της. Συνολικά, ενιαία, χωρίς επιλεκτικές και αποσπασματικές κατατμήσεις, όπως γινόταν δυστυχώς συστηματικά μέχρι τότε. Κράτησες τον ήλιο φωτεινό και ψηλά στα ψηφοδέλτια μας και δημιούργησες το χώρο δημιουργικής συνύπαρξης όλων των πολιτικών ρευμάτων και συλλογικοτήτων της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης με το Κίνημα Αλλαγής. Χωρίς το οποίο δεν θα είμαστε σήμερα εδώ, ούτε θα υπήρχε χώρος εκπλήρωσης συλλογικών και προσωπικών φιλοδοξιών» κατέληξε, μιλώντας για τη Φώφη Γεννηματά.

Παρουσίαση των ανακαινισμένων γραφείων του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5