1821 Digital Gallery

Ανδρουλάκης: Δεν αγκαλιάζω τα στελέχη που έφυγαν

Νίκος Ανδρουλάκης - Εκλογές ΚΙΝΑΛ
Νίκος Ανδρουλάκης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
«Προσπαθώ να ενώσω όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ»
  • A-
  • A+
0
Νίκος Ανδρουλάκης - Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αγκαλιάζω παλιούς και νέους ψηφοφόρους, όχι τα στελέχη που έφυγαν.

«Προσπαθώ να ενώσω όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ. Να υπάρχουν νέοι οι οποίοι έχουν και επάρκεια και θάρρος να αμφισβητήσουν κατεστημένα. Είναι κρίσιμο η παράταξή μας να ξανα-αμφισβητήσει κατεστημένα, μικρά ή μεγάλα, συμφέροντα που κρατούν την Ελλάδα μας δεμένη πίσω», τόνισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Είμαι έτοιμος να αγκαλιάσω όλους τους παλιούς μας ψηφοφόρους οι οποίοι έφυγαν από την παράταξή μας για πολλούς λόγους, γιατί πληγώθηκαν. Είμαι έτοιμος να αγκαλιάσω τους νέους ψηφοφόρους που δεν μας έχουν ψηφίσει ποτέ, αλλά έχουμε κοινές αγωνίες για την καθημερινότητα, τις ανισότητες. Δεν θέλω η νέα γενιά της Ελλάδας να είναι μια γενιά χαμηλών προσδοκιών, αλλά μια νέα γενιά προοπτικής η οποία θα χτίσει τις οικογένειές της, θα παράξει πλούτο, θα πάμε σε μια νέα εποχή κοινωνικής κινητικότητας. Όλους αυτούς τους αγκαλιάζουμε», πρόσθεσε. Διαχώρισε ωστόσο «όσους έφυγαν για λόγους οπορτουνιστικούς, για λόγους να κρατήσουν μια θέση εξουσίας, να μην είναι σε καμία φάση αυτής της προσπάθειας. Δεν είναι πολιτικό για μένα, είναι αξιακό το ζήτημα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικά με την προσωπική του πολιτική πορεία, ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε: «είμαι δύο φορές εκλεγμένος ευρωβουλευτής, με έχουν τιμήσει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι. Δεν ανέβηκα σε κανένα ασανσέρ της εγχώριας ελίτ, ούτε ήμουν φορέας του πελατειακού κράτους, δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ των φόρων του ελληνικού λαού για πελατειακούς λόγους. Έφτασα εδώ με τον αγώνα μου».

ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: Το διακύβευμα των εκλογών

Όσον αφορά το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί ότι τα λάθη της ΝΔ ως κυβέρνησης και η αδυναμία της αντιπολίτευσης να τα αναδείξει και να προτείνει λύσεις, είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την παράταξη.

Σχετικα
Debate ΚΙΝΑΛ: Τι είπαν οι υποψήφιοι πρόεδροι (βίντεο)
Debate ΚΙΝΑΛ: Τι είπαν οι υποψήφιοι πρόεδροι (βίντεο)

«Αυτό είναι λοιπόν το πεδίο που ομογενοποιεί τις δικές μας αγωνίες, με τις αγωνίες των προοδευτικών πολιτών. Γι’αυτό βλέπετε μεγάλες συγκεντρώσεις, μεγάλο ενδιαφέρον και στις δημοσκοπήσεις μια αλλαγή του κλίματος. Αν όλα αυτά λοιπόν μετά τις 5 και τις 12 γίνουν ένα μεγάλο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ενωμένο, με ανανέωση, με σύγχρονο πρόγραμμα. πιστεύω ότι στις βουλευτικές εκλογές θα σας εκπλήξουμε. Πιστεύω ότι το κόμμα μας μπορεί να γίνει κόμμα εξουσίας», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, με μια ανταγωνιστική παραγωγική βάση, με βάση την αειφόρο ανάπτυξη. Για πολλές καλές δουλειές για όλους και με ένα στοχευμένο κοινωνικό κράτος χωρίς πελατειακή μορφή. Και βέβαια πολιτικές οι οποίες αφορούν σημαντικά εθνικά θέματα που είναι και το δημογραφικό. Δηλαδή πείτε ότι αυτή τη στιγμή εμείς αποτυγχάνουμε. Ποιο είναι το μέλλον της χώρας μας; Θα συνεχίσει η ΝΔ μια συντηρητική πολιτική για λίγους και από την άλλη οι πολλοί θα ακούνε λαϊκισμούς, δημαγωγίες, άνευ σχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι ένα μακροπρόθεσμα σταθερό, ουσιαστικό, καλό σενάριο», σημείωσε.

Αντίθετα, ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει πραγματικά, ότι η σοσιαλδημοκρατία είναι χρήσιμη: «Πάρτε για παράδειγμα τι συμβαίνει στην Πορτογαλία. Ο πρωθυπουργός πήρε 2,4 δισ. από τα δάνεια του Ταμείου ανάκαμψης και εξήγγειλε πρόγραμμα 6.800 κατοικιών για νέα ζευγάρια ώστε να τις ενοικιάσουν με χαμηλό κόστος για να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. 13.000 κλίνες σε εστίες Πανεπιστημίων, ώστε οι νέοι Πορτογάλοι να κάνουν επιλογές πέρα από το πορτοφόλι του πατέρα τους, γιατί τα ενοίκια καλπάζουν. Γιατί δεν γίναν αυτά εδώ; Διότι έχουμε μια κυβέρνηση που έχει άλλον προσανατολισμό».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5