Πολιτικη & Οικονομια

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους – Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Τι λέει ο συνήγορος του βουλευτή, Αλέξης Κούγιας, για τη στάση του Άδωνι Γεωργιάδη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος
Γιάννης Καλλιάνος: Οι δηλώσεις για τις ευθύνες σχετικά με τον θάνατο του πατέρα του © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γιάννης Καλλιάνος: Ο βουλευτής για τον θάνατο του πατέρα του - Κατά Γεωργιάδη στρέφεται ο Αλέξης Κούγιας

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους», διαμηνύει ο Γιάννης Καλλιάνος σε νέες του δηλώσεις μετά τον θάνατο του πατέρα του. Ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και έστειλε το μήνυμα ότι «τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο». 

Ο Γιάννης Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του

«Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Όσοι πήραν ελαφρά την περίπτωση του πατέρα μου θα λογοδοτήσουν. Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι γιατροί», είπε ο Γιάννης Καλλιάνος και πρόσθεσε: «Δεν τα βάζω με κανέναν Άδωνι Γεωργιάδη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0tv7gf94hvt)

Ο Αλέξης Κούγιας κατά του Άδωνι Γεωργιάδη για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε το πρωί της Παρασκευής (26.4) στον Ant1 για την υπόθεση θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου. «Ο κ. Καλλιάνος ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να τον εκπροσωπήσω, κάνοντας λόγο για ακραία ιατρικά λάθη σε ότι αφορά τη νοσηλεία του πατέρα του. Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου, έχασε τη ζωή του παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι οι εξετάσεις του ήταν πολύ καλές και θα έχει μια βραχυχρόνια νοσηλεία».

Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε τη στάση που έχει τηρήσει για το ζήτημα ο υπουργός Υγείας λέγοντας ότι «μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη», αποδίδοντας του «ακραία υπεράσπιση του συστήματος, αγνοώντας τα γεγονότα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0ts3g9qxmr5)

Θάνατος πατέρα Καλλιάνου: Η απάντηση του γιατρού του «Αττικόν»

Ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο νοσοκομείο «Αττικόν» έδωσε τη δική του απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο, δια των δικηγόρων του. Ο καθηγητής συμμετείχε στην ιατρική ομάδα που διαχειρίστηκε την υπόθεση του πατέρα του βουλευτή, Δημήτρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες, Πέμπτη.

Μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του αναφέρει πως «η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη» και συμπληρώνει:

«Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού,θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση».

Η δήλωση των δικηγόρων του καθηγητή Αγγειοχειρουργικής

«Ο εντολέας μας Ι.Κ.,Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού,θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ