1821 Digital Gallery

Ανδρουλάκης: Δεν κλείνω το μάτι ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ

Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
«Ο Μητσοτάκης φάνηκε άτολμος και οι σωστές αποφάσεις που έχει πάρει ήταν με διαφορά φάσης»
  • A-
  • A+
0
Νίκος Ανδρουλάκης - Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεν κλείνω το μάτι ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου αλλά και για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα ότι «δεν κλείνει το μάτι ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και τις κινήσεις της κυβέρνησης, ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκλιπαρώ τους Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, η χώρα μας ζει τραγικές στιγμές. Όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν πολλά κρούσματα, αλλά δεν έχουν τους θανάτους που έχουμε στην Ελλάδα. Δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη. Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε άτολμος και οι σωστές αποφάσεις που έχει πάρει ήταν με διαφορά φάσης. Δεν κάναμε τοπικές καμπάνιες, αργήσαμε τα εμβόλια πόρτα – πόρτα, το covid pass καθυστέρησε, η υποχρεωτικότητα σε δημόσιους λειτουργούς δεν έχει γίνει ακόμα. Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να προχωρήσει η υποχρεωτικότητα και η τηλεργασία».

»Τι έκαναν τα υπόλοιπα κράτη και δε ζουν αυτά που ζούμε εμείς; Να μιμηθούμε τις βέλτιστες πρακτικές. Μπορούμε με ανοιχτή οικονομία να έχουμε σκληρά υγειονομικά μέτρα – ασπίδα για τον ελληνικό λαό. Όταν υπάρχει τέτοια επιτάχυνση του ιού, η τηλεργασία βοηθά την αποσυμφόρηση στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν για την πανδημία δημοσκοπική πολιτική για ένα πολύ σοβαρό θέμα, χωρίς συνεννόηση».

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Απαντώντας σχετικά με το αν, σε περίπτωση που εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Είτε εκλεγώ είτε όχι θα είμαι στην παράταξή μου, όπως πάντα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητά μας και να έχουμε προοπτική. Πρέπει να απευθυνθούμε και στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν άλλα κόμματα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις νεότερες γενιές. Ήμουν πάντα εδώ, και εννοώ στο ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι μπορούμε να κρατήσουμε τα σύμβολά μας και το όνομά μας. Το μεγάλο ζήτημα είναι ποιος θα έχει ένα σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα, σύγχρονο πολιτικό δυναμικό, και ποιος θα ξαναχτίσει με το λαό σχέση εμπιστοσύνης».

Σχετικα
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι αποδόσεις δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι αποδόσεις δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Παπανδρέου ότι στελέχη της ΝΔ «παρεμβαίνουν» υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «για εμένα είναι απαράδεκτο να έρθουν να ψηφίσουν άνθρωποι έχοντας στην τσέπη τους κομματική ταυτότητα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι εισβολή στα εσωκομματικά του κόμματός μας και είναι κατευθυνόμενη».

Ανδρουλάκης: Δεν κλείνω το μάτι ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ

Μιλώντας για το γιατί κάποιος να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε: «Η σοσιαλδημοκρατία έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο που αντιλαμβάνεται ότι οι σημερινές κοινωνικές ανισότητες και οι ελάχιστες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους το κάνουν πολύ δύσκολο να ορθοποδήσουν στο μέλλον. Οι ιδέες μας μπορούν να φέρουν ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Το ΠΑΣΟΚ του ’80 και του ’90 έφτιαξε μια χώρα, όπου το κοινωνικό κράτος έδινε ευκαιρίες και στους ανθρώπους που δεν είχαν», ενώ ξεκαθάρισε ότι «Δεν κλείνω το μάτι ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ».

Σχετικα
Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου συντάσσεται με Νίκο Ανδρουλάκη
Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου συντάσσεται με Νίκο Ανδρουλάκη

«Δέχτηκα να αλλάξουν οι όροι του debate για να γίνει. Επειδή έχω αγωνία να μας ακούσουν, δέχτηκα να αλλάξουν οι όροι, που άλλαξαν κακώς κατά την άποψή μου», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5