Πολιτικη & Οικονομια

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό ενόψει Χριστουγέννων

Αύριο, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για τον κορωνοϊό ενόψει Χριστουγέννων
Κυριάκος Μητσοτάκης - Διάγγελμα © EUROKINNISSI

Εκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για τον κορωνοϊό ενόψει Χριστουγέννων.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προχωρήσει αύριο, Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για τον κορωνοϊό, ενόψει των Χριστουγέννων.

Στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στον τρόπο που θα κάνουμε Χριστούγεννα, επαναλαμβάνοντας, κατά τις πληροφορίες, πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα συνεχίζουν να έχουν απαγορεύσεις.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, θα δώσει στοιχεία για θανάτους και διασωληνωμένους.

Νέα μέτρα και ανεμβολίαστοι - Τι θα γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Σημειώνεται ότι ανώτερες κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η πίεση σε πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι, θα συνεχιστεί με περιορισμένη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.

«Οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν γιορτές στα σπίτια τους, καθώς οι περιορισμοί θα συνεχίσουν να ισχύουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πάντως, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για είσοδο στα σούπερ μάρκετ με rapid test.

«Παρακολουθούμε τα κρούσματα καθημερινά. Η σύσταση είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Το αν θα προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ