Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Η κυβέρνηση απέτυχε με την πανδημία κορωνοϊού - Τα λάθη

«Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την πανδημία κορωνοϊού
Ο Αλέξης Τσίπρας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την πανδημία κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σοβαρά λάθη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα και τον τρόπο διαχείρισής της. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή για τον κορωνοϊό, ανέφερε ότι τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα δεν είναι καλά.

Ειδικότερα, εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε.

Μεταξύ άλλων, καταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απόκρυψη της αλήθειας». «Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε για αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και εξήγησε: «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σαν να μην υπάρχει πια ο κορωνοϊός. Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες. Και κάθε τρείς και λίγο -και σωστά- ενημερώνατε τη Βουλή για τη πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες».–

Αλέξης Τσίπρας για πανδημία κορωνοϊού: Τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και το τείχος ανοσίας 

«Τα πράγματα είναι και πάλι– πολύ δύσκολα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό».

Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20ή θέση».

Συμπυκνώνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από την πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ