Κοσμος

Πορτογαλία: Στο 100% οι εμβολιασμοί των εφήβων

Πρόκειται για τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού της πλήρως εμβολιασμένο παγκοσμίως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πορτογαλία -Έφηβοι
Πορτογαλία -Έφηβοι © Unsplash

Πορτογαλία: Το 100% έχουν φτάσει οι εμβολιασμοί των εφήβων - Πρόκειται για τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού της πλήρως εμβολιασμένο παγκοσμίως.

Σε ποσοστό 100% έχουν εμβολιαστεί οι έφηβοι άνω των 12 ετών στην Πορτογαλία σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Πρόκειται για τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού της πλήρως εμβολιασμένο παγκοσμίως.

Μάλιστα, η χώρα έχει κατορθώσει να εμβολιάσει πλήρως το 85% του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού σε εννέα μήνες.

«Μπαίνουμε σε μία φάση που βασίζεται στην ευθύνη όλων, ενώ τα έκτακτα μέρα αίρονται αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο Αντόνιο Κόστα, πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Την ίδια ώρα, οι μάσκες εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες καθώς και στα νοσοκομεία, τα γηροκομεία και τα εμπορικά κέντρα. Ακόμα, θα παραμείνουν σε ισχύ η επίδειξη ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ στην εστίαση.

Η συμβολή του αντιναυάρχου στην εμβολιαστική εκστρατεία

Μείζονος σημασίας ήταν η συμβολή του αντιναυάρχου Henrique de Gouveia e Melo, ο οποίος τον Φεβρουάριο ηγήθηκε της επιχείρησης εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στην Πορτογαλία.

Τότε, η πανδημία βρισκόταν σε έξαρση στη χώρα και μάλιστα τα νοσοκομεία αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, με την «επιστράτευση» μαθηματικών, γιατρών, αναλυτών και στρατηγικών εμπειρογνωμόνων από τον πορτογαλικό στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία κατάφεραν να βάλουν σε τροχιά υψηλής συχνότητας τον εμβολιασμό στη χώρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ