Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως για γυναικοκτονία στη Ρόδο: Όλα ξεκινούν από την Παιδεία

«Όλα ξεκινούν στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεραμέως πανελλαδικές
Για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών μίλησε η Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδωσε το δικό της μήνυμα με αφορμή τη γυναικοκτονία με θύμα την 32χρονη Δώρα στη Ρόδο.

Θέση πάνω στη γυναικοκτονία στη Ρόδο με θύμα την 32χρονη εκπαιδευτικό πήρε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κυρία Κεραμέως μίλησε για τον κοινό παρονομαστή όλων των γυναικοκτονιών, που είναι οι σύντροφοι οι οποίοι «θεωρούν ότι έχουν εξουσία στα σώματα και τις ζωές των γυναικών που βρέθηκαν στον δρόμο τους».

Τόνισε, στη συνέχεια, πως «όλα ξεκινούν από την Παιδεία, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία» και κάλεσε τους γονείς «να διδάξουμε στα παιδιά μας τον αλληλοσεβασμό και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, να μεγαλώσουμε τα αγόρια και τα κορίτσια μας με θάρρος και γνώση για τα όρια και την αξιοπρέπεια, τη δική τους και των άλλων».

Αναλυτικά το μήνυμα της υπουργού:

«Άλλη μία νέα γυναίκα, μία εκπαιδευτικός αυτή τη φορά, δολοφονείται. Τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαδοχικά φρικτά εγκλήματα με έναν κοινό παρονομαστή: συντρόφους, νυν ή πρώην, που θεωρούν ότι έχουν εξουσία στα σώματα και τις ζωές των γυναικών που βρέθηκαν στο δρόμο τους. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, μα παραμένει μεγάλη αλήθεια: όλα ξεκινούν από την Παιδεία, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία. Οφείλουμε όλοι να διδάξουμε στα παιδιά μας τον αλληλοσεβασμό και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, να μεγαλώσουμε τα αγόρια και τα κορίτσια μας με θάρρος και γνώση για τα όρια και την αξιοπρέπεια, τη δική τους και των άλλων. Για να σταματήσει πια αυτό το φαινόμενο. Για να μην ακούσουμε ξανά για “άλλη μία γυναικοκτονία”. Η ελληνική κοινωνία αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούν - ξανά. Ας είναι η τελευταία φορά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ