- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις
Βασική προτεραιότητα η αποκατάσταση των πληγέντων, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Μιλώντας για τις πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι όλες οι καμένες εκτάσεις είναι αναδασωτέες.
Αναλυτική ενημέρωση για τις πυρκαγιές στην Αττική και τα πύρινα μέτωπα στην υπόλοιπη Ελλάδα είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 το πρωί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.
Υπενθυμίζεται ότι στην Εύβοια 650 πολίτες απομακρύνθηκαν από τη Λίμνη, με τις εικόνες να είναι δραματικές και το βίντεο από την εκκένωση μέσα από το φέρι μποτ να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Κυριάκος Μητσοτάκης για πυρκαγιές - Τι είπε για τις αναδασώσεις
Εξερχόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι μεταξύ άλλων ότι η αποκατάσταση των πληγέντων αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα, όλες οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχτούν αναδασωτέες και αλλάζει ο τρόπος που δρομολογούνται τα αντιπλημμυρικά έργα και οι αναδασώσεις.
Και πρόσθεσε: «Όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό περιβάλλον».
Πυρκαγιές: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους πληγέντες και το «ευχαριστώ» στους πυροσβέστες
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στους πυροσβέστες, σε όλους τους εθελοντές, στην ΕΛΑΣ και στο Λιμενικό, για την τεράστια προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και χθες το βράδυ, προκειμένου να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα, κυρίως στην Αττική, την Εύβοια και στη Μάνη.
«Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την ενημέρωσή του στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι. Και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε κάποιο κίνδυνο αναζωπύρωσης».
«Προτεραιότητα ήταν όλες αυτές τις μέρες πρώτα και πάνω απ' όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών (η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών γιατί σ' αυτή την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές). Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου κι εκεί κατεβλήθη πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι ήμασταν χθες» ξεκαθάρισε.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι αυτό το οποίο έχει συμβεί, να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα, όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες, θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα έργα προστασίας, τα αντιπλημμυρικά, τα αντιδιαβρωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.