- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Με συμβολικές παρουσίες η δεξίωση
Προσκλήθηκαν η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν και η Σοφία Μπεκατώρου
Με ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες η φετινή δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών, υγειονομικούς, αντιστασιακούς, αλλά και ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες, όπως η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος και η Σοφία Μπεκατώρου θα διεξαχθεί, σήμερα, Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 8 η ώρα το βράδυ, η δεξίωση για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.
Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού επιβάλλουν και φέτος τον περιορισμό των προσκεκλημένων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου PCR.
Επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Οι προσκεκλημένοι
Εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, έχουν προσκληθεί διευθυντές ΜΕΘ Covid, λοιμωξιολόγοι από την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γιατροί από τα ακριτικά μας νησιά, γιατροί, νοσηλευτές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εμβολιαστικά κέντρα και εθελοντές αιμοδότες.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών. Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες. Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αθλητές αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.
Προσκλήθηκαν επίσης εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.
Επίσης προσκεκλημένοι είναι:
- Δημήτρης Κοντοπίδης, επίτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και αντιπρόεδρος του αντίστοιχου ευρωπαϊκού Οργανισμού CF Europe
- Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" και Πρέσβειρα της Ελλάδας στην ΕΕ σε θέματα Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής. Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» η ελληνική μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που συνδυάζει τη διαθεματική επιστημονική έρευνα με την αποτελεσματική δράση για την προστασία της βιοποικιλότητας και την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων από το 1998, με έδρα τη Σάμο.
- Λευτέρης Αραπάκης, ένας από τους επτά «Νέους Πρωταθλητές της Γης» (Young Champions of the Earth) που βράβευσε το 2020 ο ΟΗΕ για τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις.Τιμήθηκε από τον ΟΗΕ για τη νεοφυή επαγγελματική σχολή αλιείας ΕΝΑΛΕΙΑ, η οποία εκπαιδεύει, ενισχύει και παρέχει κίνητρο στην τοπική αλιευτική κοινότητα να συλλέξει τα πλαστικά από τη θάλασσα, επιτρέποντας έτσι στα αποθέματα ψαριών και στο οικοσύστημα να ανακάμψουν.
- Φανή Μπαχαρίδου, Προεδρος του Συλλόγου Γυναικων Ν. Βυσσας Έβρου (έφτιαχναν μάσκες και τις διένειμαν στους υγειονομικούς της περιοχής και στα σώματα ασφαλείας)
- Μανόλης Κουσλόγλου, καθηγητής Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας. Όταν ξεκίνησε η καραντίνα και τα σχολεία έκλεισαν σκέφτηκε να υποστηρίξει τους συναδέλφους του που δεν γνώριζαν νέες τεχνολογίες. Δημιούργησε την σελίδα στο Facebook «Eξ αποστάσεως εκπαίδευση», για την υποστήριξη εκπαιδευτικών σε θέματα e-learning και Πληροφορικής. Σήμερα η ομάδα του αριθμεί περισσότερα από 45.500 μέλη
- Μαίρη Κατράντζου, σχεδιάστρια μόδας μας έκανε τα φουλάρια με την υπογραφή της Προεδρίας
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.
Σακελλαροπούλου: Στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις 10.00 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ).
Σημειώνεται πως στο προεδρικό επίσης έχουν προσκληθεί η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες 2021, αριστούχος μαθήτρια, Σοφία Βάγια, που συγκέντρωσε 19.866 μόρια, πετυχαίνοντας την τρίτη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Παράλληλα έχει προσκληθεί και ο αριστούχος μαθητής, Δημήτρης Καρακώστας, που έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό δύο μήνες πριν τις Πανελλήνιες, αλλά κατάφερε να αριστεύσει συγκεντρώνοντας 18.700 μόρια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.