1821 Digital Gallery

Γεωργιάδης: Μόνο καθήμενοι στα κέντρα ψυχαγωγίας έως 31 Αυγούστου

Έξοδος για ποτό μετά το lockdown - Τι αλλάζει πλέον στη διασκέδαση
Έξοδος για ποτό μετά το lockdown - Τι αλλάζει πλέον στη διασκέδαση © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός
 • A-
 • A+
0
Πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα ψυχαγωγίας - Μέχρι πότε οι πελάτες θα είναι καθήμενοι και ποιοι θα είναι οι αμιγείς χώροι.

Στην εξειδίκευση των μέτρων για τη λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας ότι τα κέντρα ψυχαγωγίας θα λειτουργήσου μέχρι τις 31 Αυγούστου μόνο με καθήμενους πελάτες

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Ξέρω ότι σε πολλούς φαίνεται παράλογο και δύσκολο, αλλά ο ιός, η πανδημία, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο να παίξουμε με αυτό το ζήτημα. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους επαγγελματίες του χώρου να είναι πολύ προσεκτικοί στην τήρηση των συγκεκριμένων μέτρων. Να υπενθυμίσω ότι όλα τα συγκεντρωμένα κρούσματα κορωνοϊού της περασμένης εβδομάδας ήταν σε χώρους όπου υπήρχε έντονος χορός και σωματική επαφή». 

 

Τα μέτρα για την εστίαση και τους χώρους ψυχαγωγίας

 • Αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνο σε αμιγείς χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς. Η χωρητικότητα θα ανέρχεται στα 80% του συνόλου (5% εξ αυτών μπορεί να είναι ανήλικοι οι οποίοι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ), με ανώτατο όριο προσέλευσης 25.000 θεατές για υπαίθρια γήπεδα και 8000 για κλειστά γήπεδα.

 • Σχετικα
  Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από σήμερα σε πιστοποιητικά, εστίαση και καταστήματα
  Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από σήμερα σε πιστοποιητικά, εστίαση και καταστήματα

  Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς στο 85% της χωρητικότητάς τους. Ειδικά για τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης.

 • Ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται οικειοθελώς αμιγείς χώροι εκμετάλλευσης.
 • Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με την λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση.
 • Σε όλο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι.
 • Στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.

Ποιο είναι το πλαίσιο των κυρώσεων για τα νέα μέτρα

Σχετικά με την 1η παράβαση:

Για τα καταστήματα < 200 τ.μ. διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες
Για τα καταστήματα > 200 τ.μ. διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες

Σχετικα
Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σε εστίαση, καταστήματα από Κυριακή - Τέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σε εστίαση, καταστήματα από Κυριακή - Τέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού

2η παράβαση:

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες

3η παράβαση:

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος για εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες.

Για τη θεμελίωση δεύτερης και τρίτης παράβασης αρκεί η διάπραξη οποιοσδήποτε παράβασης μεταξύ αυτών που αναφέρονται στην αριστερή στήλη. Είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων ακόμη και μετά την πραγματοποίηση οποιοσδήποτε παράβασης βάσει αποδεικτικού υλικού από το οποίο προκύπτει η νέα παράβαση

Eξειδίκευση των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού | Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5