- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γεωργιάδης - εστίαση: Διεύρυνση του ωραρίου από 15 Μαΐου
«Ανοίξαμε, αλλά ο ιός δεν έχει φύγει»
Κορωνοϊός: Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης και τα επόμενα βήματα για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.
Για το άνοιγμα της εστίασης με ανάγκη αυστηρής τήρησης των κανόνων μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι το σημερινό άνοιγμα της εστίασης δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος για εξάπλωση του κορωνοϊού έχει περάσει.
«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί. Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι επιτρέπονται μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, ότι είναι απαραίτητη η αποστολή sms με τον κωδικό 6 και πως η αναχώρηση πρέπει να γίνεται στις 10:45. Πρόσθεσε, δε, ότι από τις 15 Μάη, με το άνοιγμα του τουρισμού, θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο. «Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει ότι αρκετές επιχειρήσεις εστίασης δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν σε αναστολή και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παραμένει δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης. υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.
Τέλος, ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.