Visual Browsing

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ηλικιωμένοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI
Τι είπε ο πρωθυπουργός σε εκπροσώπους συνταξιούχων
  • A-
  • A+
0
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει εκ νέου έκκληση στους ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους συνταξιούχων.

Νέο μήνυμα προς τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη να αυξηθεί η συμμετοχή στον εμβολιασμό, ειδικότερα των πιο ηλικιωμένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος Ιδιωτικού Τομέα Δημήτρη Ανδρεαδάκη, τον αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας Βασίλειο Αποστολόπουλο και τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, Ηλία Ηλιόπουλο.

«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να πείσουμε τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας -κατά κανόνα συνταξιούχους- να προσέλθουν και να κάνουν το εμβόλιο. Γιατί το λέω αυτό με τόσο μεγάλη ένταση; Διότι πια έχουμε απτές αποδείξεις, όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από τα στοιχεία που έχουμε από την Ελλάδα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας οι οποίοι αρρωσταίνουν, διασωληνώνονται ή δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους, είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σχετικα
Πελώνη: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς στα νησιά
Πελώνη: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Και πρόσθεσε: «Η πλατφόρμα είναι μονίμως ανοιχτή και κάποιος ο οποίος ακόμα και σήμερα είναι καχύποπτος -και ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί- μπορεί να μπει να πάρει ραντεβού και να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τον ίδιο, γιατί προστατεύει πάνω από όλα τον εαυτό του, αλλά έχει και μία ευρύτερη κοινωνική σημασία, διότι σήμερα όλοι οι περιορισμοί τους οποίους έχουμε επιβάλει γίνονται για έναν και μόνο λόγο: Για να μην έχουμε υπερβολικά μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας».

Τι είπαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το εμβόλιο

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων που ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό πως έχουν ήδη εμβολιαστεί, σημείωσαν πως ήδη παροτρύνουν τα μέλη των Ομοσπονδιών τους να κάνουν το ίδιο, προτάσσοντας τη σημασία της συμμετοχής τους στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

«Αυτή η συζήτησή μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί γεφυρώνει τις παλιές γενιές, με τις δύσκολες εμπειρίες που περάσαμε στην κατοχή, ειδικά στην Κρήτη, με τις νεότερες γενιές οι οποίες έχετε τη γνώση, την επιστημονική κατάρτιση, εμείς έχουμε την εμπειρία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεαδάκης.

Σχετικα
Εμβολιασμός 45-49: 260.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες
Εμβολιασμός 45-49: 260.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

«Περισσότερο μας ικανοποιεί μία ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνετε για το κομμάτι αυτό της τρίτης ηλικιακής πορείας που ήδη εμείς οδεύουμε και προφανώς θέλουμε να έχουμε όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα στη ζωή μας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ηλιόπουλος.

«Φαντάζομαι ότι όλοι σας είστε εκ των πραγμάτων πολύ προσεκτικοί. Να ξαναδείτε τα εγγόνια σας, τα παιδιά σας, να κινηθείτε, να πάτε στο χωριό σας, να πάτε στην εκκλησία χωρίς να υπάρχει ανησυχία, να βγείτε να πιείτε τον καφέ σας, να πάτε στο καφενείο, όλα αυτά γιατί είστε ενεργοί άνθρωποι και είναι πολύ δυσάρεστο νομίζω, ειδικά για ενεργούς ανθρώπους, να αισθάνονται ότι πρέπει να μείνουν μέσα, γιατί αυτό πρέπει να κάνετε αυτή τη στιγμή, ειδικά αν είναι ανεμβολίαστοι» σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5