Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργαντάς: Αύριο οι εμβολιασμοί θα «αγγίξουν» τα 2 εκατομμύρια

«Τέλος Μαΐου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού - Ίσως δοθεί προτεραιότητα σε επαγγελματικές ομάδες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι
Eμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κορωνοϊός: «Αύριο θα πλησιάσουμε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς», ενημέρωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Το ενδεχόμενο να προτεραιοποιηθούν στη λίστα των εμβολιασμών συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες από το τέλος Μαΐου άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και ταυτόχρονα και οι ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου ανεξαρήτως ηλικίας. Όταν τελειώσει αυτός, μέχρι το τέλος Μαΐου, θα πάμε στον γενικό πληθυσμό. Εκεί όμως θα αξιολογηθεί και θα κριθεί εάν θα υπάρξουν κι επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες θα προτεραιοποιηθούν, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε δε ότι ήδη εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό έχουν συμπεριληφθεί στη λεγόμενη λίστα αναπλήρωσης, δηλαδή όταν υπάρχει ένα κενό ενημερώνονται και συμμετέχουν ικανοποιητικά. 

Εμβολιασμοί: Αύριο αγγίξουν τα 2 εκατομμύρια

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι αύριο θα αγγίξουν τα 2 εκατομμύρια. «Χθες είχαμε 56.000 εμβολιασμούς και κοντά σε αυτό το νούμερο θα είμαστε πλέον συνέχεια, ίσως και περισσότερο. Αύριο θα πλησιάσουμε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς. Χθες ήμασταν στους 1.887.000 εμβολιασμούς. Είναι πολύ καλός ο ρυθμός μας κι ένας από τους καλύτερους στην Ε.Ε», επισήμανε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία
Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία

Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY