- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Αντώνης Δαρζέντας σχολιάζει τους πολλούς συμβολισμούς που είχε η έναρξη των εμβολιασμών στην Ελλάδα.
Εχθές ήταν μια όμορφη ημέρα. Η πιο όμορφη ίσως από τότε που ξεκίνησε τούτο εδώ το κακό. Είχε χαμόγελα, αγάπη, ελπίδα και σύμπνοια.
Κάποια στιγμή μάλιστα εκεί που άστραφταν τα φλας των φωτογράφων, νόμισα πως ήμουν σε ένα χαρούμενο γαμήλιο γλέντι. Με νύφη την Ευσταθία, γαμπρό τον Σωτήρη, κουμπάρα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμπεθέρους τους πολιτικούς αρχηγούς που παρά το ότι δεν χωνεύονται μεταξύ τους, είπαν να παρασταθούν στην χαρά των παιδιών τους και παπά τον Μητροπολίτη Ναυπακτίας.
Και παιδί ήδη γεννημένο. Το εμβόλιο. Με έναν πόνο που λένε. Και είχε συμβολισμούς. Πολλούς συμβολισμούς. Πρώτα τη μητρική μορφή της Νοσηλεύτριας. Που η επιλογή της ως πρώτης Ελληνίδας για το εμβόλιο την βρήκα πολύ πιο πετυχημένη απ’ ό, τι την επιλογή ενός ηλικιωμένου όπως έγινε στις άλλες χώρες. Να μην ξεχνάμε πως οι νοσηλευτές είναι πολύ πιο κοντά στους ασθενείς απ’ ό,τι οι γιατροί αλλά επιπλέον η γενικότερη μορφή και εμφάνιση της ήταν μια σχεδόν αναγεννησιακή εικόνα που θα μπορούσε να υπάρχει σε έναν πίνακα του Botticelli, του Giotto, ή του Tintoretto. Μια γυναικεία μορφή που μετέδιδε υγεία, αναγέννηση, δύναμη. Μια μητέρα. Με το προτρεπτικό χαμόγελο της σιγουριάς να μας λέει σιωπηρά «εγώ είμαι εδώ, προχώρα».
Και μετά ο κος Τσιόδρας. Με το γκρι καλοκαιρινό αμάνικο φανελάκι. Μια πατρική μορφή βγαλμένη από τη δεκαετία του 60, σαν φιγούρα καλοκαιρινού μεσογειακού απομεσήμερου που μυρίζει κολόνια Μυρτώ και after shave. Όπως ο πατέρας που θυμόμαστε με τη στιβαρή παρουσία, τα ζεστά χέρια, και την αποφασιστικότητα.
Εχθές συμπλεύσαμε, ομονοήσαμε, συμφωνήσαμε. Και παρά τις μεγαλόφωνες παραφωνίες από τις κουτσομπόλες της γειτονιάς, το γλεντήσαμε. Και μάθαμε και κάτι άλλο. Ότι οι μάχες έτσι κερδίζονται πια. Και οι ήρωες του σύγχρονου κόσμου δεν χρειάζεται να είναι σε άγρια περήφανα άλογα, με αστραφτερά σπαθιά που αφαιρούν ζωές. Αντίθετα μπορεί να είναι γαλήνιοι Σωτήρηδες με καλοκαιρινά φανελάκια. Και χαρούμενες Ευσταθίες με πλατιά χαμόγελα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η φράση προέρχεται από τη γυναικεία εργατική τάξη της περιόδου του 50′ – 60′»
Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλέον η Ελλάδα
Η αντίδραση του πρωθυπουργού μετά το «όχι» των αγροτών για συνάντηση τη Δευτέρα
Μαζί του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Με εορταστικό ωράριο κινείται η αγορά
Μια στιγμή αυτοπεποίθησης και θεσμικής κανονικότητας για τη χώρα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Grace
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Η νέα ιδιοκτησία επισήμανε «το ρόλο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού που διευρύνει τις ανισότητες»
Την αρνητική απάντηση των αγροτών στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στις εκδηλώσεις για την 82η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Θεσμική παρουσία, ευρωπαϊκή ισχύς και η παγίδα της αυτοϋπονόμευσης
Αναλυτικά οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
Το μήνυμα του πρωθυπουργού στους νέους προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ
Συνολικά φέρεται να εμπλέκονται 42 πρόσωπα
Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας
Ποιες είναι οι προτεινόμενες ώρες λειτουργίας
Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν λάβετε τα χρήματα
Ο υπουργός κάνει επίσης λόγο για «εντυπωσιακό» ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.