- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κωνσταντινόπουλος: Η προφητική δήλωση για σκάνδαλο Folli - Follie
Το δελτίο Τύπου για την υπόθεση από το 2018
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζει μια προφητική δήλωση του, που από το 2018 αναδείκνυε το σκάνδαλο Folli - Follie.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θυμίζει με ανάρτησή του στο Facebook, παλαιότερο δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει το 2018 σχετικά με τις εξελίξεις στη Folli - Follie, την καθυστέρηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και τη στάση της τότε κυβέρνησης.
Τότε, στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωνε: «Δυστυχώς, οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες», ενώ σε άλλο σημείο προσέθετε: «Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της “Folli-Follie”, διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του «Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων» τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017».
Η ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου
Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διόριζε τον οικονομικό διευθυντή της folli-follie στο υπέρ ταμείο αποκρατικοποιήσεων αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το 2017.
Ομιλία στη Βουλή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2018
«Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην υπόθεση της Folli-Follie οδηγούν άμεσα 1500 εργαζόμενους στο δρόμο»
Δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:
Οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις στην υπόθεση της εταιρίας “Folli-Follie” επιβεβαιώνουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αναδιάρθρωση της εταιρίας και την διάσωση 1500 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και 5000 παγκοσμίως.
Δυστυχώς, οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες. Ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο – αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της “Folli-Follie”, διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του «Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων» τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017.
Είναι οι χειρισμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που οδήγησαν την εταιρία στο χείλος του γκρεμού, ενώ παράλληλα καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και τη διαβίβαση του φακέλου των οικονομικών καταστάσεων στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, παρ’όλο που διαφαίνονταν – ήδη από τότε – στοιχεία απάτης, που, όπως όλα δείχνουν, θα επιβεβαιωθούν από το αναμενόμενο πόρισμα της Alvarez & Marshall.
Σήμερα λοιπόν, μετά και από την παραίτηση του χρηματοοικονομικού και των νομικών συμβούλων της εταιρίας, είναι άμεσος ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο 1500 εργαζόμενοι της εταιρίας στην Ελλάδα και 5000 στο εξωτερικό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
Η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει 180 ψήφους σε οποιαδήποτε πρόταση
Ποιοι παίρνουν τις νέες επιταγές επιδοτούμενων διακοπών
«Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Περισσότεροι από 475.000 αγρότες και παραγωγοί θα πάρουν χρήματα
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Συμφωνία με τον Τσίπρα στις επόμενες 10 ημέρες, αλλιώς θα έχουμε εξελίξεις», προειδοποιεί ο βουλευτής Χανίων
Η έρευνα των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού δείχνει από πρώτο χέρι, σχεδόν από μέσα, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς προκύπτουν οι συσχετισμοί στον πυρήνα της ΕΕ
Ογδόντα μητροπολίτες στον δρόμο προς την ευμάρεια
«Υπάρχει κανείς που να σηκώνει το χέρι και να λέει ότι θα πάμε να βουλιάξουμε τις βάρκες;»
Δημιουργούνται κόμβοι κράτησης παράνομων μεταναστών εκτός ευρωπαϊκού εδάφους
Υψηλή ζήτηση και ανθεκτικότητα των ελληνικών τίτλων παρά τις πιέσεις στην Ευρωζώνη
Σε εξέλιξη συζητήσεις με προμηθευτές και σούπερ μάρκετ
«Βραχνάς» η ακρίβεια για τα νοικοκυριά
Τα τρία θέματα που θέτει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Πώς θα μπει τέλος στο καθημερινό μαρτύριο των οδηγών στον Κηφισό
«Η Βουλή δεν είναι σχολείο για να κλείσει, η συζήτηση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.