- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Νίκη Κεραμέως για τα σχολεία: Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 24.08
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων παρουσιάζει πώς θα ανοίξουν για να υποδεχτούν τους μαθητές στις αίθουσες
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 η Νίκη Κεραμέως παρουσιάζει τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο εν μέσω κορωνοϊού.
Η Νίκη Κεραμέως παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τα σχολεία και το πώς θα ανοίξουν εν μέσω κορωνοϊού.
Όπως ανακοινώθηκε, η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, στις 16.00.
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως θα μιλήσει για τα σχολεία και το πώς αυτά θα ανοίξουν με ασφάλεια για τους μαθητές που επιστρέφουν στις αίθουσες εν μέσω κορωνοϊού.
Θέμα της συνέντευξης θα είναι οι όροι έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό - ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα σχολεία ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, ωστόσο δεν αποκλείεται αν προκύψουν νέα «άσχημα» επιδημιολογικά δεδομένα για τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, να μετατεθεί η σχολική χρονιά κατά μία εβδομάδα (σ.σ. τα σχολεία δηλαδή να ανοίξουν τις 14 Σεπτεμβρίου).
Το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού γίνεται με την ομόφωνη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές που επιστρέφουν στα θρανία. Η χρήση της μάσκας, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που πάνε Νηπιαγωγείο.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως ξεκαθάρισε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή της να μπορεί να παρέχει στα παιδιά τη μάσκα την οποία ζητά την υποχρεωτική χρήση της στα σχολεία».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.