Visual Browsing

Σακελλαροπούλου για Κύπρο: Στόχος να σταματήσει η τουρκική κατοχή

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Το συγκινητικό μήνυμά της από την Αμμόχωστο
  • A-
  • A+
0
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Κύπρο: Πάγια επιδίωξη ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στο νησί - Συγκίνησε με το μήνυμά της σε εκδήλωση στην Αμμόχωστο.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία, από την Αμμόχωστο της Κύπρου, έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2020 η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν παρούσα σε αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμόχωστου στην Κύπρο.

«Αντιμετωπίζουμε σήμερα μια μείζονα κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, με σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στο μήνυμά της στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμόχωστου στην Κύπρο.

Και τόνισε: «Οι προκλήσεις και οι απειλές της Άγκυρας δεν πρόκειται να μας αποπροσανατολίσουν από τις εθνικές μας προτεραιότητες. Πάγια επιδίωξή μας αποτελεί ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, η αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων τελικός, απαρέγκλιτος στόχος, η επανένωση της Μεγαλονήσου» ξεκάθαρισε.

Σχετικα
Οκτάι: Αστεία προπαγάνδα οι κατηγορίες της Σακελλαροπούλου
Οκτάι: Αστεία προπαγάνδα οι κατηγορίες της Σακελλαροπούλου

«Σκέφτομαι την Αμμόχωστο πίσω από τα συρματοπλέγματα. Τα παραλιακά ξενοδοχεία της, που κάποτε έσφυζαν από ζωή, ερειπωμένα, τους δρόμους της χορταριασμένους, τα σπίτια της να χάσκουν έρημα, λεηλατημένα. Μια πόλη φάντασμα, ένα άδειο κέλυφος, παραδομένο στην εγκατάλειψη και τη φθορά. Μα δεν την σκέφτομαι σαν μια πόλη νεκρή. Ό,τι διατηρείται ζωντανό στη μνήμη, δεν πεθαίνει ποτέ. Αρνούμενο τη λήθη, διεκδικεί τη δικαίωσή του» πρόσθεσε στο συγκινητικό της μήνυμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Η φετινή σας αντικατοχική εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν, εξαιτίας της πανδημίας. Ελλάδα, Κύπρος, αλλά και το σύνολο των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, αντιμετωπίζουμε σήμερα μια μείζονα κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, με σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» είπε ακόμη η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου από την Αμμόχωστο της Κύπρου.

Και πρόσθεσε: «Η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας παρατείνει, δυστυχώς, το αδιέξοδο και υπονομεύει τις, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την συνολική επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σχετικα
Σακελλαροπούλου: Να αγωνιστούμε για την επανένωση της Κύπρου
Σακελλαροπούλου: Να αγωνιστούμε για την επανένωση της Κύπρου

«Θέλω, ωστόσο, να σας διαβεβαιώσω, ότι οι προκλήσεις και οι απειλές της Άγκυρας δεν πρόκειται να μας αποπροσανατολίσουν από τις εθνικές μας προτεραιότητες. Πάγια επιδίωξή μας αποτελεί ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, η αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και η κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων σε βάρος της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας τελικός, απαρέγκλιτος στόχος, η επανένωση της Μεγαλονήσου» υπογράμμισε επίσης.

«Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι στην Αθήνα γνωρίζουμε πολύ καλά τις προκλήσεις γύρω από το ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία του Κυπριακού θέμα των Βαρωσίων. Λεηλατημένος και ακατοίκητος εδώ και 46 χρόνια, αυτός ο άλλοτε διάσημος προορισμός διακοπών, που έως το 1974 σημείωνε αλματώδη εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη, είναι μια πληγή που δεν κλείνει, σύμβολο του ανυπόφορου διαμελισμού. Η υπόθεση των Βαρωσίων δεν αφορά μόνον εσάς, τους Βαρωσιώτες. Αφορά όλους μας» συνέχισε.

Καταλήγοντας, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υπογράμμισε από την Αμμόχωστο πως «καμία λύση δεν είναι δυνατή στο Κυπριακό χωρίς την εφαρμογή των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με τις οποίες έχουν καταδικαστεί, μεταξύ άλλων, οι τουρκικές απειλές εποικισμού της "αιχμάλωτης" πόλης. Τα Βαρώσια, όπως εξάλλου και όλες οι κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, δεν είναι χαμένες πατρίδες. Προσβλέπουμε στην επανένωση με βάση τις Αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Το πιστεύω, τόσο βαθιά και τόσο δυνατά όσο και εσείς, οι εκτοπισμένοι Κύπριοι και Κυπρίες».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5