1821 Digital Gallery

Σύγκρουση Χρυσοχοϊδη - Ραγκούση για τις διαδηλώσεις στη Βουλή

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Γιάννης Ραγκούσης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Γιάννης Ραγκούσης (EUROKINISSI)
Σήμερα, πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου
  • A-
  • A+
0
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση, εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ

Κορυφώνεται η μάχη μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το  νομοσχέδιο που αφορά τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και αναμένεται να ψηφιστεί τη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε παρέμβασή του κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάννη Ραγκούση που είχε φροντίσει νωρίτερα να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά «στη νεκρανάσταση των νεκρών διαταγμάτων της χούντας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από το βήμα της Βουλής, υπερασπίστηκε το νόμο τονίζοντας πως «θα εφαρμοστεί επειδή υπακούει στην κοινή λογική» και γιατί «από μια διαδήλωση θέλουμε να θυμόμαστε τα συνθήματα και τους σκοπούς για τους οποίους έγινε, όχι για τα επεισόδια, τις φθορές, την ταλαιπωρία και την ένταση».

Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο Μ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στον «διαχρονικό φίλο» Γιάννη Ραγκούση, αναρωτήθηκε «ποια σημαία κρατά σήμερα...» επιτιθέμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που «γέννησε μια κληρονομιά καταστροφικής πόλωσης».

Σχετικα
Νέα επίθεση Ραγκούση κατά Ανδρουλάκη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ
Νέα επίθεση Ραγκούση κατά Ανδρουλάκη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Κατέληξε, δε, λέγοντας στον Γ. Ραγκούση: «Χαίρομαι Γιάννη, που επιτέλους η χώρα αναπνέει σήμερα, έξω από ένα τοξικό, φωνακλάδικο κλίμα ανορθολογισμών, συνωμοσιολογίας και αντιφιλελευθερισμού».

Ραγκούσης: Ποινικοποιείτε την ελεύθερη έκφραση των πολιτών

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση που σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σχολίασε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης λέγοντας ότι «όχι απλώς ποινικοποιείτε την ελεύθερη συμμετοχή σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις, αλλά κάτι βαθύτερο για τη Δημοκρατία και τη φύση της: Ποινικοποιείτε την ελεύθερη έκφραση των πολιτών».

Σχετικα
Ανταλλαγές πυρών μεταξύ «παλιών συντρόφων» για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
Ανταλλαγές πυρών μεταξύ «παλιών συντρόφων» για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολιτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «θλιβερή ημέρα για την Γ' Ελληνική Δημοκρατία», εκτίμησε ότι με το νομοσχέδιο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινή ζωή των πολιτών και επεσήμανε πως θεσμοθετείτε μια σειρά από διατάξεις το 2020 που «όχι μόνο ήταν αντιδημοκρατικές όταν θεσπίστηκαν το 1971 από τη χούντα αλλά είναι και εκτός πραγματικότητας την εποχή του διαδικτύου».

Κάνετε τα αδύνατα δυνατά να επαναφέρετε στη συνείδηση των πολλών το μίσος προς τον αστυνομικό [...] Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα αυξηθούν οι πορείες αντί να μειωθούν γιατί τώρα πια έχετε προσφέρει έναν παραπάνω λόγο», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Αφού επανέλαβε ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του συναθροίζεσθαι «δεν υπόκεινται στην αδειοδότηση της αστυνομίας και σε προληπτικό έλεγχο», αναφέρθηκε στον κομματισμό που όπως είπε επαναφέρει η Ν.Δ. φέροντας ως παραδείγματα το «διορισμό του κ. Κοντολέοντα ως επικεφαλής της ΕΥΠ» και τον «τρόπο με τον οποίο προσλάβατε 1.500 ειδικούς φρουρούς εκτός ΑΣΕΠ, εκτός πανελληνίων και τους αμολήσατε ανεκπαίδευτους στην ενεργό δράση».

Τέλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είπε: «Αγαπητέ Μιχάλη, εγώ δεν θα πω ποιος ήταν υπουργός επί Μαρφίν. Θα ρωτήσω εάν "θυμάσαι μήπως, αγαπητέ Μιχάλη, πόσο ήταν [...] το δημόσιο χρέος της χώρας το 2009 [...] και σήμερα, με ένα πολλαπλάσιο δημόσιο χρέος δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια της ιστορίας της. Γιατί; Γιατί δημιούργησαν κάποιοι, αγαπητέ Μιχάλη, με τους οποίους κάθεστε στα ίδια έδρανα τώρα [...] εκείνο το δυσθεώρητο δημοσιονομικό έλλειμμα του 15%, χρεοκόπησαν τη χώρα και οδήγησαν την Ελλάδα εκτός των αγορών», είπε ο κ. Ραγκούσης, λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί «με αυτό το αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό νομοθέτημα που έφεραν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, καθρεφτίζουν τις βαθύτερες σκέψεις, τις βαθύτερες ιδεολογικές αρχές, καθρεφτίζουν αυτό που έχουν στον εσωτερικό τους κόσμο».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5