- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πατέλης: Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου
Μια ανοικτά ειλικρινής δήλωση που σπανίζει στον δημόσιο βίο της χώρας
Η δήλωση του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, που διαφοροποιείται από τη συντηρητικότητα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.
Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, με μία σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα δήλωση, ανέδειξε την έννοια του σεβασμού στη διαφορετικότητα χωρίς κοινωνικά στίγματα. «Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου όπως κι εγώ την δική του», είπε ο κ. Πατέλης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο ίδιος είναι εξάλλου το πρώτο στέλεχος κυβέρνησης στην Ελλάδα που δηλώνει δημοσίως ομοφυλόφιλος.
Ο ρόλος του κ. Πατέλη στην κυβέρνηση είναι να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό σε θέματα οικονομικής πολιτικής ενώ έχει επίσης επωμιστεί τον ρόλο της προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό για την ανάκαμψη της οικονομίας. Πριν αναλάβει το εν λόγω πόστο είχε εργαστεί ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη αλλά και την Αθήνα.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάκι. Διαθέτει μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο στα οικονομικά και τα μαθηματικά από το Sussex University του Ηνωμένου Βασιλείου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.