10 πράγματα που θα ήθελα να αλλάξουν με τη νέα χρονιά (αλλά δεν ελπίζω και πολλά)
Μια λίστα με στόχους που έχουν ελάχιστη πιθανότητα επίτευξης αλλά και ελάχιστη απογοήτευση
Ο Μάνος Βουλαρίνος για τη νέα χρονιά θέλει πολλά και κυρίως να εξαφανιστούν αυτοί που οδηγούν επικίνδυνα.
Πάντα πίστευα ότι οι λίστες με τους στόχους για την επόμενη χρονιά είναι μια κακή ιδέα. Κυρίως επειδή η αναπόφευκτη συνέπεια τους είναι η απογοήτευση εξ αιτίας όλων αυτών των στόχων που δεν επετεύχθησαν. Γι αυτό σκέφτηκα να κάνω μια λίστα με στόχους που δεν εξαρτώνται (ή εξαρτώνται ελάχιστα) από μένα. Μια λίστα με πράγματα που θέλω να αλλάξουν οι συμπολίτες (ή να τους συμβούν). Μια λίστα με στόχους που έχουν ελάχιστη πιθανότητα επίτευξης αλλά και ελάχιστη απογοήτευση.
Για το 2020, λοιπόν, θέλω:
1. Οι συμπολίτες να καταλάβουν επιτέλους πώς λειτουργεί μια ουρά. Να συνειδητοποιήσουν πως ο σωστός τρόπος είναι ο ένας πίσω από τον άλλο σαν τρενάκι (ελπίζω να μη σας κολάζω) και όχι όλοι πίσω από τον πρώτο σε σχήμα πεσμένου έλατου.
2. Να βρεθεί ένας τρόπος να τιμωρούνται οι κοινωνικά καθυστερημένοι συμπολίτες που νομίζουν πως οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους πρέπει να υποκύπτει στο αντικοινωνικό ΕΓΩ τους και παρκάρουν όπου τους βολεύει. Να εξαφανιστούν όσοι οδηγούν επικίνδυνα και τέλος όσοι καβαλάνε πρα-πρα με κομμένη εξάτμιση να υποχρεωθούν να περάσουν μια ολόκληρη εβδομάδα με ένα μαρσάρισμα δίπλα στο αυτί τους. Ξέρω πως, για όλα τα παραπάνω, θα μπορούσα να γράψω «θέλω η ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της» αλλά είπα να μην το κάνω εντελώς παραμύθι.
3. Οι συμπολίτες που κλείνουν τους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ή να απαιτήσουν, να καταλάβουν πως το μόνο που καταφέρνουν είναι τα εκτονωθούν ψυχολογικά οι ίδιοι και να φορτώσουν ψυχικά όλους τους υπόλοιπους. Δεν ξέρω ποιά είναι η τελευταία φορά που μια συγκέντρωση ή μια πορεία άλλαξε κάτι, αλλά σίγουρα η χρονιά είχε το 19 μπροστά.
4. Να σταματήσει το βασανιστήριο του παραθύρου που ζητάει να διαλέξω αν αποδέχομαι ή όχι τα cookies σε ΚΑΘΕ σάιτ ΚΑΘΕ φορά που μπαίνω. Θέλω να κάνω ένα κλικ κάπου που θα λέει ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΤΑ COOKIES ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΪΤ, ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΣΠΑΣΑΡΧΙΔΗ (ναι, ξέρω υπάρχουν ξεχωριστά προγράμματα γι αυτό, αλλά δεν θα ήταν κακή ιδέα να υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε browser από την μάνα του).
5.Να σοβαρευτούν οι εταιρείες τηλεφωνίας. Ας ξεκινήσουν με το να χρεώνουν τη σταθερή σύνδεση ίντερνετ ανάλογα με την ταχύτητα που προσφέρουν και να σταματήσουν την απάτη του «μέχρι τόσα Mbps».
6. Να καταλάβουν οι συμπολίτες-επιβάτες των ΜΜΜ γιατί είναι καλύτερο να περιμένουμε να κατέβουν όσοι θέλουν να κατέβουν σε μια στάση και ΜΕΤΑ να ανέβουμε εμείς που περιμένουμε στη στάση.
7. Κάποιοι συμπολίτες να πλένονται συχνότερα και κάποιοι άλλοι να βάζουν λιγότερο άρωμα/αποσμητικό/φάρμακο για τον σκόρο πάνω τους. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο αφόρητο.
8. Οι συμπολίτες να μάθουν να λένε «καλημέρα/καλησπέρα» και «ευχαριστώ» όταν εξυπηρετούν ή εξυπηρετούνται σε καταστήματα κάθε είδους. Θα ήθελα και χαμόγελο, αλλά ας μη ζητήσω πολλά από τον εξυπνότερο λαό του κόσμου.
9. Να μάθουν όλοι οι συμπολίτες τη χρήση αυτής της περίεργης συσκευής που ονομάζεται «κάδος απορριμάτων» και να κρατάνε τα σκουπίδια και τα σκουπιδάκια τους στα χεράκια τους μέχρι να βρουν έναν.
10. Να εξαφανιστούν όλες οι μουτζούρες, τα συνθήματα και οι αφίσες από όλους τους τοίχους της πόλης. Να πάψει η βρωμιά να ταυτίζεται με τον ελληνικό δημόσιο χώρο. Να καταπιεστούν βρωμιάρηδες αντί να μας καταπιέζει η βρωμιά τους.
Και μπράβο μας και καλή χρονιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάρτηση εκκαθαριστικών αρχές Μαρτίου, πληρωμή σε 12 δόσεις, εκπτώσεις έως 20% και διπλές χρεώσεις
Στις 11:30 η συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου
Σειρά επαφών του υπουργού στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου
Η εξομολόγηση για την περιπέτεια υγείας του - Όσα είπε στο Face2Face με την Κατερίνα Παναγοπούλου
Σφοδρή σύγκρουση με βαριές εκφράσεις και αιχμές για βία, γλείψιμο και κάνναβη
Σφοδρή επίθεση σε συνδικαλιστές μετά την ένταση με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Κρατικό Νίκαιας
Πτώση ΠΑΣΟΚ, ρευστότητα για τη δεύτερη θέση και ευρεία στήριξη στη συνταγματική αναθεώρηση
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο οι ενεργειακές συμφωνίες
Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε Ιόνιο και Κρήτη - Διπλασιάζονται οι θαλάσσιες περιοχές έρευνας
Ποιοι δικαιούνται τη στήριξη για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα χωρίς οικονομική επιβάρυνση
Ο Υπουργός Υγείας δημοσιεύει φωτογραφία από τα επεισόδια και μιλά για βία στο ΕΣΥ - Προεξαγγέλλει έα επίσκεψη
Πώς το νέο μοντέλο ανίχνευσης αποκαλύπτει πολυδαίδαλα κυκλώματα και οφειλές εκατομμυρίων
Σχέδιο εξπρές για την εκκαθάριση εκκρεμοτήτων στον ΕΦΚΑ και δραστική μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες
Η ανάρτηση της για όσα έγιναν στη Νίκαια
Π. Καλλίρης: Νέες επενδύσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές μετάβασης το 2026
Σταθερές τιμές σε βασικά προϊόντα, αυξήσεις σε θαλασσινά και εντατικοί έλεγχοι από την αρμόδια Αρχή
Στην 4η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης για το ΕΣΠΑ η χώρα
Η συνταγματολόγος και καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ μιλά για την αναθεώρηση του Συντάγματος
«Η προσφορά της δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε αποσπασματικά ούτε επιλεκτικά» - Ο επικήδειος του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.