1821 Digital Gallery

Ένα κεράκι για όσιο παστίτσιο

Από τις προφητείες του γέρο παΐσιου η μόνη που του είχε ξεφύγει ήταν ότι θα ερχόταν ο χρόνος που όσοι σατίριζαν την πλάνη του κόσμου εξ ονόματός του θα έτρωγαν 10 μήνες φυλάκιση. Ή λέτε να το είχε προβλέψει και αυτό;

Στη χώρα που χαρακτηρίζουμε ως κατάλυση της δημοκρατίας την επιστράτευση των καθηγητών που κρατούν όμηρους μέσω των πανελληνίων χιλιάδες μαθητές και οικογένειες, στη χώρα που λέμε κατάλυση της δημοκρατίας όταν ο μάλαμας δεν επιτρέπει στο κάθε κομματόσκυλο να ανοίξει το πανό του και να διακόψει τη συναυλία, στη χώρα που θεωρούμε ότι η χούντα δεν τελείωσε το ’74 γιατί οι κόπηκε ένα ποσοστό της σύνταξης της άγαμης θυγατέρας και ένα μέρος των επιδομάτων έγκαιρης προσέλευσης, τοστ και χρήσης υπολογιστή κ.ο.κ.

Ε, σε αυτή τη γαμημένη τη χώρα πραγματικά κατάλυση της δημοκρατίας είναι όταν ένας αρθρογράφος μπαίνει στη φυλακή για τα κείμενά του που δεν προσβάλλουν κανέναν άλλον πέρα από τον αποχαυνωμένο και ηλίθιο πελάτη της παραθρησκευτικής βιομηχανίας πωλήσεων. Κάποιον που θέλει να ξυπνήσει από αυτή την αποχαύνωση τον κάθε ανίδεο αδιάβαστο και αμόρφωτο καναπέ, που τρώει ό,τι παπαριά θα του πει ο ντερμπεντέρης, ο τράγκας, ο μπαξεβάνης, ο αρβανίτης και ο κάθε καλοταϊσμένος μεγαλοδημοσιογράφος των χρεοκοπημένων μμε με τους δεκάδες απλήρωτους «μικρούς» δημοσιογράφους που δεν έχουν λαλάκια για παστίτσιο από το lidl.

Βέβαια και αυτό το παλικάρι δεν μπορούσε να είχε γράψει καμιά δεκαριά κείμενα που να αναφερόταν οργισμένος στο άδικο της κυβερνητικής απόφασης του τρισκατάρατου γαπ για τη μείωση των μισθών του δικαστικού σώματος, και στο άδικο ωράριο που τους αναγκάζε να παίρνουν και δουλειά στο σπίτι, και στη βίαιη προσαρμογή σε συνθήκες της κατοχικής τρόικας.

Σχετικα
Η γελοιογραφία της Τρίτης 19.10.2021
Η γελοιογραφία της Τρίτης 19.10.2021

Δεν μπορούσε να αναγράψει στο blog του το κείμενό του για τη «δίκαιη» απόφαση υπ’ αριθ. 88/2013, απόφαση του λεγόμενου μισθοδικείου, η οποία έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών, να πανηγυρίσει για την αντίσταση των δικαστών στην κατοχική κυβέρνηση της μέρκελ και λοιπών, να τους κλείσεις το μάτι, ρε φιλαράκο, να καταλάβουν ότι μαζί τους είσαι και τα άλλα με το γέρο παστίτσιο να τα ψήσουμε στο φούρνο με μια γαμάτη μπεσαμέλ που κάνει η μαμά σου και περασμένα ξεχασμένα. Να τους κάνεις και το τραπέζι με παστίτσιο, έστω και από το lidl.

Και για να μην ξεχνιόμαστε (και βρούμε και κανένα μπελά) προσυπογράφω και εγώ την ιστορική και δίκαιη απόφαση 88/2013 του μισθοδικείου και τονίζω ότι ο αγώνας των δικαστών είναι δίκαιος και ότι είναι καταπληκτικοί και super και ότι είναι θαυμάσιοι και μορφωμένοι, και ότι τελικά η δικαιοσύνη είναι δίκαιη (!!!) κ.λπ. Α ναι, και ότι η βίαιη και αντισυνταγματική μείωση των μισθών των δικαστών ήταν κατάλυση της δημοκρατίας.

Αλλά, ρε γαμώτο, επειδή στο κείμενό τους οι δικαστές γράφουν «και ότι από τους άλλους πολίτες, στους οποίους, άλλωστε, τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους δικαστικών λειτουργών μπορεί να εμπνεύσει ανησυχία ως προς την ικανότητά τους να ασκήσουν με ανεξαρτησία και αμεροληψία τα καθήκοντά τους. Η ανασφάλεια δε και η ανησυχία αυτή, που προφανώς δεν συντελεί ώστε οι δικαστικοί λειτουργοί να είναι σε θέση να ασκούν απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους και να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος επηρεασμού της ευθυκρισίας τους, επιτάθηκε ιδιαιτέρως από το γεγονός ότι η μείωση των απδοχών τους θεσπίσθηκε με τον προαναφερθέντα νόμο 4093/2012 αναδρομικώς», μήπως οι συγκεκριμένοι δικαστές που ρίξαν 10 μήνες φυλάκιση στο γέροντα παστίτσιο, μήπως εκ παραδρομής δεν είχαν πληροφορηθεί την απόφαση του μισθοδικείου τους και «ο κίνδυνος επηρεασμού της ευθυκρισίας τους» κατά τα λεγόμενά τους δεν κατέστη να αποτραπεί και δυστυχώς η δικαιοσύνη απεδείχθει άδικη;

Σχετικα
Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ και έλα ν’ αΓΑΠηθούμε ντάρλινγκ
Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ και έλα ν’ αΓΑΠηθούμε ντάρλινγκ

Γιατί δεν μπορεί, δεν μπορεί, ο γέρο παΐσιος δεν είχε προβλέψει ότι θα έλθουν καιροί που η δικαιοσύνη θα είναι άδικη; Αφού το είχε προφητέψει και αυτό και αφού και οι δικαστές, όπως αναφέρεται παράπανω, την παλεύουν δεν την παλεύουν, δεν το αφήνουμε το παλικάρι που «δεν είναι κανονικός και πεινάγαν και τα παιδάκια του για παστίτσιο και είχε και τη μανούλα του άρρωστη ο καψερός», που έλεγε ο ηλίας του 16ου για τον βέγγο;

Και οι φραπεδοτσεγκεβάρες που νομίζουν ότι είναι οι γκάι φοκς από τον καναπέ τους και νομίζουν ότι κατάλυση δημοκρατίας είναι η αύξηση των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών από τις 18 στις 20, αν θέλουν να κάνουν κάτι πραγματικό για τη δημοκρατία απλά να ανεβάσουν έστω τα post του γέρο παστίτσιου.

Άσχετο, μεγάλη πλάκα έχουν οι ψηφοφόροι σαμαρά-πολάν που έκαναν like στα video του τύπου «ο Νάιτζελ Φάρατζ ξετινάζει την ηγεσία της Ε.Ε.!», όταν ο σαμαράς ήταν ηγέτης του αντιμνημονιακού παραλόγου και πώς αλλάζουν τα σχόλια όταν ο ίδιος μαλάκας ευρωβουλευτής ξεχέζει τον ελληναρά πρωθυπουργό, τώρα που ο αντωνάκης είναι ηγέτης του μνημονιακού παραλόγου. Αλλιώς συνεχίζετε να διαβάζετε στα έγκυρα newsbomb, πριονοκορδέλα, κατοχικάνεα σας και λοιπά αγωνιστικά μετερίζια σας πως «O Γ. Παπανδρέου και ο Σόρος σχεδίασαν τη χρεοκοπία», αφού πρώτα μάθετε από το ίδιο αγωνιστικό site μετερίζι πώς να κάνετε αναφορά στην προκλητική σελίδα του γέρο-παστίτσιου ώστε να διαγραφεί μια για πάντα από το Facebook. Ο αγώνας σας τώρα δικαιώνεται…

γιώργος δ.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5