Visual Browsing
Ο Κυρίτσης έχει πρόβλημα μνήμης ή γενικότερο;

Ο Κυρίτσης έχει πρόβλημα μνήμης ή γενικότερο;

Άλλο ένα ρητορικό ερώτημα που όλοι γνωρίζουμε την απάντηση
© INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η δήλωση του βουλευτή-δημοσιογράφου σ. Κυρίτση, για τις αθώες μολότοφ που δεν έχουν σκοτώσει κανένα, άναψε φωτιές. Δεν θυμάμαι κανένα ομοϊδεάτη του να κάηκε από αυτά που είπε ή έκανε, αλλά ο συγκεκριμένος έχει μακρά πορεία πάνω στα κάρβουνα. Την παρακολουθούμε. 

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ
Ο αγωνιστής δημοσιογράφος είναι υποψήφιος βουλευτής. Το όραμά του για τη χώρα είναι πολύ συγκεκριμένο. «Είναι σαφές ότι ομάδες όπως οι ΔΕΛΤΑ δεν έχουν θέση στην Ελλάδα που προσπαθούμε να φτιάξουμε. Ομάδες ΜΑΤ δηλαδή που βρίσκονται πάνω σε παπιά και πέφτουνε πάνω σε κόσμο, απειλούν τη ζωή του, φέρονται με βάναυσο τρόπο κλπ, είναι προφανές ότι εμείς θα τις καταργήσουμε».

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Με όπλο τη μαρξιστική σκέψη και διαθέτοντας το κληρονομικό χάρισμα, ο εναλλακτικός διανοούμενος ζητάει να ψηφίσουμε το κόμμα του και αυτομάτως όλη η Γη θα γίνει κόκκινη: «Μία Ευρώπη με κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, Podemos, με την Ιρλανδία να έχει πιθανότητες να εκλέξει το Σιν Φέιν, με μία θετική εξέλιξη που μπορεί να έχουμε στη Γαλλία και αλλού, θα είναι μία Ευρώπη με διαφορετικό συσχετισμό δύναμης».
(Η Ιστορία τον δικαίωσε. Τώρα ζητάει να ψηφίσουμε το κόμμα του για να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι στις χώρες τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε αριστερές).

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Μετά από τις καραμπόλες που προκάλεσε η παραίτηση αντιμνημονιακών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο σ. Κυρίτσης απαλλοτριώνει ένα κοινοβουλευτικό έδρανο. Ήρθε η ώρα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και να σκίσει τα απάνθρωπα μνημόνια. Για αρχή, τα ψηφίζει: «Η αποψινή ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή μου από τότε που κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνησή μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας». 

Σχετικα
Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τα 9 χρόνια από την τραγωδία της Marfin
Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τα 9 χρόνια από την τραγωδία της Marfin

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Μόλις ο λαός έγινε εξουσία, ο κάθε κομμουνιστής πήγε στον πάγκο του. Στον 
σ. Κυρίτση έπεσε ο βαρύς κλήρος να ασχοληθεί με τους πρόσφυγες. Η ανθρωπιά του ξεχείλισε. Βλέποντας ότι χίλιοι από αυτούς θα περάσουν τον χειμώνα στις σκηνές, τους συνέκρινε με όσους «βολεύτηκαν» και τους βρήκε ελάχιστους. Όπως ακριβώς μερικά σακκιά πατάτες που περίσσεψαν και -τι να κάνουμε- θα σαπίσουν στη βροχή. «Βολέψαμε 9.000 πρόσφυγες, μας μείνανε 1.000 στις σκηνές!».

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Ο αντάρτης βουλευτής ξέρει τι ψήφισε ο κάθε πολίτης στο παραβάν του δημοψηφίσματος. Εχει καταρτίσει μάλιστα σχετικό κατάλογο, τον οποίο έχει παραδώσει στους συντρόφους του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να τιμωρήσει τους απείθαρχους: «Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε αυτή η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
Η τιμωρία όσων ψηφίζουν αντίθετα με τις κυβερνητικές επιλογές δεν παραπέμπει σε δημοκρατικό καθεστώς. Δικαιολογημένα ο αντιστασιακός βουλευτής θυμάται την περίοδο της χούντας: «Έτος εξελίξεων το 2019. Εν πρώτοις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. Μην το γελάτε, και τον Απρίλιο του 1967 ήταν να γίνουν εκλογές και τελικά έγιναν τον Νοέμβριο του 1974».

Σχετικα
Mητσοτάκης για Marfin: Πέρασαν 9 χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη
Mητσοτάκης για Marfin: Πέρασαν 9 χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ
Μία ομάδα αγανακτισμένων γκρεμίζει το καθηγητικό κατεστημένο χτίζοντας την πόρτα της πρυτανείας με τους καθηγητές μέσα. Ο κινηματίας σ. Κυρίτσης απαντά σε όσους εκπλήσσονται με την πρωτοβουλία: «Φοιτητικές διαδικασίες, υποθέτω ότι θα τα βρουν με έναν τρόπο στη Σύγκλητο. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα τα θέματα της ακαδημαϊκής κοινότητας να τα αφήνουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ISIS
Γίνεται συζήτηση για τις μεθόδους του Isis. Περιλαμβάνουν δολοφονίες, καταστροφές, τρομοκρατία. Ο διεθνιστής διανοούμενος τα συγκρίνει με τον σιχαμερό δυτικό πολιτισμό που απολαμβάνει και αθωώνει τους καλούς ισλαμιστές: «Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων και οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο». 

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ MARFIN
Η Εθνική Κυβέρνησις ετοιμάζει νόμο που ρίχνει στα μαλακά όσους επιδιώκουν να καεί  το μπουρδέλο η Βουλή και μαζί της ολόκληρο το αστικό κράτος. Ο μπαρουτοκαπνισμένος σύντροφος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί  τους μπουρλοτιέρηδες με τις μολότοφ: «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο».

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ
Δυστυχώς, τώρα και ο καθένας μπορεί να απολαύσει την ελευθερία του καίγοντας ανθρώπους και χτίζοντας καθηγητές, κάποιοι επιλέγουν τη φασιστική τακτική της έντασης. Τους αποκαλύπτει ο οξύνους σ. βουλευτής. «Το AirBnB φέρνει τσακωμούς ανάμεσα στους γείτονες».
Κρίμα που έχει καταργηθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ για να βάλει τάξη. 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5